AKTUALNO

Nakon više od 20 godina mještani Bukovlja dobit će pitku vodu u svojim kućama - kreću radovi vrijedni pet milijuna kuna

Nakon više od 20 godina mještani Bukovlja dobit će pitku vodu u
svojim kućama - kreću radovi vrijedni pet milijuna kuna

- Za ruralni razvoj i održivost ovih naselja u našoj općini ovo je jako velika stvar. Ova naselja imaju perspektivu, a vodovodna mreža je neophodna za njihovo funkcioniranje. Sretan sam što krećemo s radovima, kaže Alen Halar, načelnik općine Generalski Stol te dodao kako nažalost vezano za vodoopskrbu najproblematičnija je desna obala Mrežnice i naselja Mateško selo, Jankovo Selišće i Brest te Duga Gora koja još uvijek nemaju vodu.

Ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna kuna, Hrvatske vode osigurat će 80 posto novca, a Općina Generalski Stol preostalih 20 posto. Pitku vodu po završetku izgradnje dobit će oko 350 stanovnika, odnosno 140 domaćinstava. No, to neće zapravo biti kraj širenja vodoopskrbe na ovom području. Već na proljeće naredne godine počet će istražni radovi na potencijalnim novim bušotinama kojima bi se, u skladu s zakonom, osigurala pitka voda za još otprilike toliko stanovnika u okolnim naseljima koji sada mahom imaju lokalne male vodovode i često ostaju bez vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U realizaciju projekta nismo mogli ići dok nije postignut dogovor oko javnog isporučitelja čije djelovanje je usklađeno s zakonom. Istovremeno u suradnji s Komunalnim osim izgradnje vodoopskrbne mreže provodimo još nekoliko projekata koji su osim za područje Duge Rese vezani i za Generalski Stol, a to je Projekt smanjenja gubitaka koji je proširen i na Generalski te vodoistražni radovi koji se rade u Novigradu, istaknula je Gabrijela Braun Jelašić voditeljica službe korištenja voda u Hrvatskim vodama za vodno područje Srednje i Donje Save.

KAportal.hr


Reci što misliš!