AKTUALNO

Karlovac jučer bio najtopliji u Hrvatskoj, a za naredni utorak domaće i strane prognoze drastično se razlikuju

Karlovac jučer bio najtopliji u Hrvatskoj, a za naredni utorak
domaće i strane prognoze drastično se razlikuju
Ili ledena zima ili proljetna atmosfera čekaju nas u utorak

Jučer u 15 sati Karlovac je bio najtopliji grad u kontinentalnoj Hrvatskoj i jedan od najtoplijih u zemlji uopće. U gradu na četiri rijeke zabilježeno je 12.5 stupnjeva u plusu, a neznatno više bilo je samo u Zadru, gdje je temperatura iznosila 12.7 stupnjeva. Pritom je zanimljivo istaknuti kako je temperatura u Karlovcu bila u najvećem porastu, jer još u podne Karlovac je sa 2.9 bio među najhladnijima, no u poslijepodnevnim satima uz topli vjetar došlo je i do naglog zatopljavanja.

Što nas očekuje u nastavku siječnja teško je najaviti. Naime, domaće (DHMZ) i strane (vodeća svjetska meteorološka stranica yr.no) prognoze drastično se razlikuju. Podudaraju se za naredna 2-3 dana u kojima se očekuje i dalje neobično toplo vrijeme za siječanj u četvrtak i petak, a u subotu djelomično zahlađenje, s tim da domaća prognoza najavljuje i mogućnost snijega, čak i obilnijeg, dok stranci tu mogućnost ne vide.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, prognoza za drugi tjedan gotovo je bizarno različita - dok prema kompjuterskim modelima koje koristi DHMZ slijedi veliko i pravo zimsko zahlađenje, a upravo Karlovac bi u utorak trebao biti najhladniji u državi sa temperaturom -15, prognostički modeli na inozemnoj postaji najavljuju potpuno suprotno: sunčano i vrlo toplo vrijeme od +15 stupnjeva! Pogledali smo i još jednu stranu prognostičku stranicu, Accuweather, a njihova je prognoza bliža ovoj drugoj, samo najavljuje ipak nešto nižu temperaturu (+10).

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!