AKTUALNO

Ponoćne ovacije u Šancu - fenomenalan koncert Sudar Percussiona možda je bio i vodeći događaj rođendanske proslave

Ponoćne ovacije u Šancu - fenomenalan koncert Sudar Percussiona
možda je bio i vodeći događaj rođendanske proslave
foto: Igor Čepurkovski

Priliku za uživanje u izuzetnom glazbenom događaju imali su Karlovčani u okviru rođendanskih događanja sinoć u Šancu. Riječ je, dakako, o koncertu Sudar Percussion ansambla "Oxygen IV", posvećenog glazbi Jean-Michel Jarrea, a koji je oduševio i samu francusku legendu pa ne treba pretjerano trošiti riječi o vrhunskoj kvaliteti glazbenog spektakla kojem smo svjedočili.

Mali minus jedino ide terminu, jer ovo je nesumnjivo jedan od vrhunaca ovogodišnjeg programa. Svakako, teško je uvijek sve uskladiti, tu su i obveze ansambla, no ovakav glazbeni događaj zaslužio je petak ili subotu, a ne uspavani i hladnjikavi ponedjeljak. Kao što je i bend zaslužio krcate tribine, iako publici nema zamjerke, Šanac je na kraju bio vrlo pristojno popunjen, a i sami izvođači na čelu s redateljem i scenaristom ovog showa, Karlovčaninom Peđom Gvozdićem, bili su nakon nastupa vidno zadovoljni, naglasivši da ni u Zagrebu u ovakvom terminu ne bi očekivali veću posjetu. No, baš u terminu i jest stvar, no nećemo biti prekritični, jer već nekoliko godina Karlovac za Dan grada ima zaista bogat, sadržajan i, najbitnije, kvalitetan program, tek ostaje žal zbog malog propusta da se Sudar Percussion nije uspio "uglaviti" u neki od udarnih termina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve ostalo bilo je, pa, gotovo savršeno. Od samog uvoda u koncert publika je bila očarana glazbenim i vizualnim doživljajem koji pruža Sudar Percussion, odnosno Goran Gorše, Filip Merčep, Nicolas Sinković, Robert Batelić, Adriano Bernobić i Aleksandar Vešić. U više navrata na pozornici im se pridruživao sjajan trubač Darko Sedak-Benčić, a posebno glasnim ovacijama pozdravljen je nastup karlovačkog Chorusa Carolostadien koji je pokazao da se može u kratko vrijeme uvježbati i uskočiti u ovakvo vrhunsko glazbeno okruženje.

Gotovo u ponoć posjetitelji su dugotrajnim ovacijama izmamili i bis i, uvjereni smo, vrlo zadovoljni napustili Šanac nakon predivne glazbene večeri. Ukoliko ste propustili ovaj sjajan koncert zbog ranog ustajanja za posao, hladnjikave večeri ili zato jer vam je po starom dobrom hrvatskom običaju zanimljivije na društvenim mrežama kukati da nemate kuda, možete to nadoknaditi 8. srpnja u Zagrebu u Klovićevim dvorima, a idete li na more možda vam se putevi i poklope sa Sudar Percussionom koji nastupa 25. srpnja na Hvaru, 26. srpnja na Braču i 30. srpnja u Malom Lošinju. Bude li tako - nikako ih nemojte još jednom propustiti!

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!