AKTUALNO

Nakon 52 godine Karlovac ponovno ima Simfonijski orkestar - promocija 20. prosinca u Zorin domu uz "Božićnu bajku"

Nakon 52 godine Karlovac ponovno ima Simfonijski orkestar -
promocija 20. prosinca u Zorin domu uz
foto: Glazbena škola Karlovac

Nakon što je nakon više od pola stoljeća stanke Zorin dom oformio profesionalni ansambl i u samo par godina ostvario niz izuzetnih priznanja diljem svijeta (paralelno s, ne smije se izostaviti iz priče, vrhunskim dostignućima Dramskog studija), događa se još jedna vrlo lijepa priča na kulturnom planu grada na četiri rijeke.

Nakon pune 52 godine opet će zasvirati gradski simfonijski orkestar, i to Simfonijski orkestar Glazbene škole Karlovac. Već mjesecima marljivo se vježbaju i spremaju, a premijerni nastup pred sugrađanima imat će u četvrtak, 20. prosinca, s početkom u 20 sati, u Gradskom kazalištu Zorin dom, koncertom "Božićna bajka".

Simfonijski orkestar Glazbene škole Karlovac priprema se i nastupat će pod vodstvom karlovačkog dirigenta Vetona Marevcija. Čine ga, pak, brojni nastavnici, studenti i učenici Glazbene škole Karlovac, kao i gosti iz Zagrebačke filharmonije, koji su za "prvu ruku" rado uskočili i popunili orkestar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na programu prvog koncerta će se naći najpoznatije klasične kompozicije koje se izvode u predblagdansko vrijeme, kao i bezvremenska suita "Orašar".  Na kraju koncerta slijedi i poseban gost iznenađenja, koji će svojim nastupom zasigurno razveseliti sve posjetitelje.

KAportal.hr


Reci što misliš!