AKTUALNO

Hoće li SDP podržati Petračića kao kandidata za gradonačelnika? Potvrdio nam je da razgovara s njima, ali i ostalim opcijama

Hoće li SDP podržati Petračića kao kandidata za gradonačelnika?
Potvrdio nam je da razgovara s njima, ali i ostalim opcijama

Zamisao da se karlovačka oporba, odnosno dio nje ujedini oko jednog kandidata za gradonačelnika Karlovca i tako zajednički pokuša pomrsiti račune HDZ-u na izborima u svibnju još nije isključena. Kako saznajemo, predvodnik liste "Naš Karlovac" Davor Petračić razgovara s više stranačkih opcija, a jedna od glavnih tema je da bi upravo on bio zajednički kandidat.

Sastanak u Jastrebarskom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu je razgovarao s predstavnicima SDP-a, povjerenikom za gradsku organizaciju Nenadom Livunom te još nekoliko karlovačkih SDP-ovaca, a sastali su se u Jastrebarskom. Da se sastanak dogodio, potvrdio nam je i sam Petračić, te kazao da ništa nije odlučeno, već da je sastanak sa SDP-ovcima samo jedan u nizu koje je dosad obavio. Neslužbeno saznajemo da u SDP-u postoji inicijativa da se upravo njega podrži kao kandidata za gradonačelnika, ali izgleda da je ova ideja tek u začecima.

- Razgovaralo se načelno i uglavnom svi se slažu da je bitno da dođe do promjene vlasti, te da se promijeni ovakva praksa upravljanja gradom. Sve treba biti puno transparentnije i prilagođenije ljudima, ali ne transparentno sano formalno nego u stvarnosti, u procesu odlučivanja, kaže nam Petračić.

Bez klasične koalicije

Dodaje kako sigurno neće biti nikakve klasične koalicije, te da će svatko imati svoje liste, no postoji mogućnost da veći broj opcija podrži jednog kandidata. Razgovarao je praktički sa svim opcijama osim sa Živim zidom no uskoro bi se trebao susresti i s Ivanom Viliborom Sinčićem koji je, podsjetimo, najavio kandidaturu za gradonačelnika Karlovca, pa se u zadnje vrijeme malo primirio.

- Ova inicijativa nije borba protiv jedne opcije, već protiv ovakvog sustava, jer i sam HDZ u zadnje vrijeme pokazuje tendencije da će se nešto moći mijenjati. Nadam se da u budućem Gradskom vijeću nitko neće imati većinu i da ćemo biti prisiljeni da se o svemu dogovaramo na konstruktivan način, kaže Petračić.

U takvoj korelaciji odnosa želio bi voditi gradsku a ne stranačku politiku. Sa SDP-ovcima se "projektno našao", pa dodaje da je i nit vodilja da se grad učiniti puno boljim. Smatra da grad ima potencijal, ljude i položaj koji čine komparativne prednosti a vlast bi, po Petračiću, trebala činiti sinergija za boljitak grada.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!