AKTUALNO

Karlovačka hobotnica i dalje raste? Oporba u Gradskom vijeću ruši kvorum zbog stranačkog imenovanja ravnateljice vrtića

Karlovačka hobotnica i dalje raste? Oporba u Gradskom vijeću ruši
kvorum zbog stranačkog imenovanja ravnateljice vrtića

Ne ide milom, ići će silom - tako bi se mogla nazvati današnja saga o imenovanju nove ravnateljice Dječjeg vrtića Četiri rijeke. A još nije ni počela!

HNS-ova Marina Novaković Matanić, naime, predložila je da se s današnje sjednice Vijeća skine ta točka, te dostave dodatni podaci vijećnicima. Prijedlog nije prošao, a Klub vijećnika HNS-Laburisti-nezavisni Davor Petračić zatražio je stanku od 10 minuta i održao pressicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Najprije na Klubu vijećnika, a onda na Odboru za izbor i imenovanje tražili smo da nam se dokaže da li je gospođa informatički pismena i da li je završila dodatne edukacije; resorna pročelnica nam to nije znala reći niti dostaviti dokumentaciju ostalih triju protukandidatkinja. Inzistiranje da od 1. ožujka mora biti ravnateljica nije točno jer postoji v.d. ravnateljice i to može biti godinu dana. Neozbiljno je i bezobrazno prema svim vijećnicima da nam se ne dostavi dokumentacija i kaže da je nemamo pravo dobiti, kazala je Novaković Matanić i najavila da će im oporba - 12 ih je - rušiti kvorum jer svih 13 vladajućih vijećnika nije na današnjoj sjednici.

Davor Petračić napomenuo je da se ovakve situacije ne bi događale da je transparentnija Gradska uprava i da vijećnici dobivaju odgovore na svoja pitanja, a Nikola Badovinac ustvrdio da je i ovaj slučaj imenovanja nove ravnateljice dokaz da "karlovačka hobotnica" nastavlja rasti.

- Opravdano sumnjamo da se radi o stranačkom ili rođačkom zapošljavanju, napomenula je Snježana Kirinić.

Točka o imenovanju ravnateljice 35. je po redu. Vijećnici još nisu došli ni do prve.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!