AKTUALNO

Gradonačelnik šalje reviziju u Vatrogasnu zajednicu - sumnjive velike naknade Upravnom odboru, zapovjedniku i predsjedniku?

Gradonačelnik šalje reviziju u Vatrogasnu zajednicu - sumnjive
velike naknade Upravnom odboru, zapovjedniku i predsjedniku?

Vatrogasnu zajednicu grada Karlovca uskoro bi mogla posjetiti gradska revizija. Na vijećničko pitanje o naknadama članovima Upravnog odbora, predsjedniku i zapovjedniku Vatrogasne zajednice, gradonačelnik Damir Jelić je ustvrdio "Čim Jaca završi, prvi je sljedeći posao Vatrogasna", valjda aludiravši na gradsku revizoricu.

Vijećnik Ivica Margarin (Reformisti) je podsjetio da je prije dva mjeseca pitao je li točno da članovi Upravnog odbora primaju naknadu, pročelnik mu je tada odgovorio da ne zna, a sad mu je stigao pisani odgovor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Da je taj težak rad plaćen 100 kuna po sjednici. Zamislite, njih je 28, tu su i pomoćnici i drugi birokrati. Nije puno, al' čovjeka veseli! U tri godine ukupan trošak je tisuću, dvije manje od 100.000 kuna. Predsjednik ima pravo na reprezentaciju, Upravni odbor je donio odluku, od tisuću kuna mjesečno, telefon... I onda dobije 43.000 kuna, zapovjednik 33.000... Što mislite poduzeti protiv ovako bezobraznog štipanja proračuna? Ovo je krajnje licemjerno i bezobrazno, pitao je Margarin gradonačelnika.

Odgovarajući mu, Jelić je ustvrdio da slična pitanja čuje i za druge zajednice, odnosno, organizacije, ali o takvim stvarima gradonačelnik ne odlučuje.

- Vi odlučujete ovdje koliko im novca transferirate. Je li sve idealno? Nije! Pisano se može odgovoriti je li poluistina ili djelomična istina. Nisam sudjelovao u tim procsima, nit znam do koje razine bih trebao; bavim se time jesu li od pomoći te postrojbe našoj profesionalnoj, da odrađuju stvari koje dobre za narod. Ne sudjelujem u odlučivanju do takvih razini, postoji autonomnost, nema kasice za vatrogasce, sportaše i ostalo koje gradonačelnik daje direktno, rekao je Jelić, dodavši da zajedno s pročelnikom može dogovoriti sastanak da s ljudima u Vatrogasnoj.

Margarin nije bio pretjerano zadovoljan odgovorom pa je primjetio da, ako nema gradonačelnik vremena ulaziti u trošenje novca, taj gradonačelnik ima pomoćnike, pročelnike, reviziju...

- Ovo što sam rekao je u pisanim materijalima, nisam izmislio! Odluku o naknadi članovima Upravnog vijeća donosi to isto Upravno vijeće, dobivaju po 100 kuna, zapovjednik 700, a predsjednik 1.000. A predsjednik te Vatrogasne zajednice je ovdje gradski činovnik, neku plaćicu ima, zaključio je Margarin.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!