AKTUALNO

Pohvalio se Turković, a pohvalio ga i Jelić: Od kad je direktor, Zelenilo "procvjetalo" - posluje s dobiti, smanjenog broja radnika i troškova

Pohvalio se Turković, a pohvalio ga i Jelić: Od kad je direktor,
Zelenilo

-

Postigao sam rezultat u mojih 11 godina u Zelenilu; ponosan sam na sve djelatnike i sebe jer smo odradili veliki posao. Nije bilo lako sa 134 zaposlena doći na 110, otvoriti tri nove djelatnosti i povećati produktivnost po radniku za 50 posto. Zaista posao koji odrađujemo dnevno, odrađujemo na visokoj razini, rekao je na današnjoj pressici direktor Zelenila Stjepan Turković, govoreći o poslovanju ove tvrtke od 2005. do prošle godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je da je, kada je postao direktor, tvrtka poslovala s gubitkom od 1,3 milijuna kuna, a 2016. je ostvarila dobit od 708.000 kuna, uz prihode od 18,5 milijuna kuna. Nakon plaćanja poreza ta će dobiti biti manja, no, po njegovim procjenama, ipak oko 530.000 kuna.

- Očekuje nas daljnji razvoj tvrtke, ali i skromno povećanje plaća. Predložit ću  u 3. ili 4. mjesecu NO da povećamo plaće bar dva posto, najavio je Turković.

Zelenilo je, u odnosu na 2005., proširilo djelatnosti i na uzgoj cvijeća i ukrasnog bilja, održavanje prometne signalizacije i zimsku službu, ulagalo u vozni i strojni park, povećalo naplatu godišnje grobne naknade za 18.400 grobnih mjesta na 90 posto, ulagalo u uređenje 22 groblja, drvorede, cvjetnjake. Činit će to i dalje, a nakon izgradnje  poslovne zgrade u Primorskoj, kojom će povećati kvalitetu pogrebnih usluga jer će sve ponuditi na jednom mjestu, kamo će preseliti i cvjećara, koja neće raditi samo na Božić i Uskrs, očekuju i veću zaradu. Ta bi zgrada trebala biti otvorena do kraja godine, a ove bi godine i Karlovac trebao dobiti dvoranu za komemoraciju.

- Planiramo uložiti oko milijun kuna, od kojih 350.000 kuna očekujemo od Ministarstva kulture, u obnovu kapelice Svih svetih na groblju Dubovac. To je vrijedan sakralni objekt koji će služiti i za ispraćaj pokojnika i komemoracije, najavio je Turković.

Zadovoljan planovima, ali i ostvarenjima Zelenila je i gradonačelnik Damir Jelić, koji je ocijenio da je u ovoj tvrtki posljednjiih godina učinjen ogroman pomak.

- Karlovac je u samom svjetskom vrhu parkovne arhitekture i zelenih prostora po glavi stanovnika i sigurno da zato imamo i vrlo visoke zahtjeve Zelenila i građana kako odraditi te izazove. Posebno me veseli što se Zelenilo, uz naslonjenost na gradski proračun, otvorilo i tržištu, što nije bilo onih godina prije odgovornosti direktora. Ovo je stabilna tvrtka, s razvojnim planovima - vidjeli smo kod poslovne zgrade da se u taj projekt ušlo s mudrošću dobrog kreditiranja preko HBOR-a i odmjerenošću kako se ulazi u projekt koji ima dvije faze sada, a treću ostavljenu za budućnost. Mogu iskazati potpuno zadovoljstvo; i ova dobit je nužna zbog akumulacije sredstava jer se ide u ovako značajan projekt koji Zelenilo do sad nije imalo, zaključio je Jelić.

Ta, treća faza izgradnje poslovne zgrade u Primorskoj, predviđa izgradnju velikog vrtnog centra, a mogla bi uslijediti za 4 do 5 godina.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!