AKTUALNO

Petračićeva matematika čini se nije neozbiljna kako tvrdi Jelić - točno izračunao prihod od parkinga, želi isto dokazati za Zvijezdu

Petračićeva matematika čini se nije neozbiljna kako tvrdi Jelić -
točno izračunao prihod od parkinga, želi isto dokazati za Zvijezdu
foto ilustracija

Gradska tvrtka Mladost koja je prije nešto više od osam mjeseci preuzela naplatu parkiranja, u prvih šest mjeseci prihodovala je nešto više od 3,6 milijuna kuna što znači da bi godišnji prihod mogao veći od 7 milijuna. Ako se uzmu u obzir zimski mjeseci kad je zbog snijega smanjena naplata, te isti problem u ljetnim mjesecima kad je grad nešto prazniji, računica prihoda Mladosti gotovo da se podudara s procjenom nezavisnog vijećnika Davora Petračića koji je točno predvidio koliko bi naplata parkiranja mogla donijeti Gradu.

Gradu zaradio milijun kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer je, ispričao nam je Petračić, nakon višekratnog inzistiranja da dobije uvid u prihode i rashode Mladosti vezane za parking, konačno imao sastanak s gradonačelnikom Jelićem i direktorom Mladosti Tomislavom Polićem.

- Prihod u 6 mjeseci od parkinga je 2,9 milijuna kuna plus PDV,  a moja procjena je bila da na godišnjoj razini Mladost može uprihodovati oko 6,8 milijuna kuna. Zanimljivo, kad sam prvi put iznio ovu računicu i izračunao koliko tadašnji koncesionar privatnik zarađuje, gradonačelnik nije mogao vjerovati, kaže Petračić.

Dodaje da je gradonačelnik ustvrdio da to nije moguće. Sada, kad Mladost za koncesijski ugovor uplaćuje milijun kuna više nego Parking d.o.o., vidljivo je da je oporba onako "iz klupe" proračunu zaradila veliki novac. Petračić smatra da naplata parkinga do 21 sat i k tome još vikendom nema smisla već ugrožava trgovinu, ugostiteljstvo i druge djelatnosti u centru grada. Kava, kaže Petračić, tako ne košta 6 ili 7 kuna već pet kuna više.

Neozbiljna matematika

- To je bila moja incijativa, i vidi se da moja matematika i nije tako nemoguća, kaže Petračić osvrnvši se na nedavnu izjavu gradonačelnika Jelića da je "Petračićeva  matematika neozbiljna a on je neozbiljan čovjek".

No Petračić izgleda misli ozbiljno i ne skriva ambicije da bude kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Kaže da je problematika parkinga bila samo jedan, vidiljivo je - rješiv problem, te da on u svom programu ima cijeli niz riješenja, između ostalog i onaj za najveću gradsku "rak ranu", revitalizaciju karlovačke Zvijezde.

Sljedeća Zvijezda

Upravo je njegovu tvrdnju da se kompletna komunalna infrastruktura u Zvijezdi može urediti za 200 eura po četvornom metru kod vladajućih je izazvala podsmijeh.

- Pitanje da li su sve moje matematike neozbiljne, a ima ih puno. Sljedeća je Zvijezda. Možda je matematika Zvijezde isto ozbiljna matematika, kaže Petračić koji dodaje da će do sredine mjeseca njegova nezavisna opcija predstaviti izborni program i kandidate. Zasad je poznato da je razgovarao sa strujama koje bi ga mogle podržati kao kandidata, među njima i sa SDP-om.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!