AKTUALNO

Petračić i Jelić u srazu zbog plana uređenja Zvijezde - Prvi bi odgodu i doradu, drugi tvrdi da, ne donese li se danas, ništa od dizalica

Petračić i Jelić u srazu zbog plana uređenja Zvijezde - Prvi bi
odgodu i doradu, drugi tvrdi da, ne donese li se danas, ništa od
dizalica

Gotovo 40 minuta trebalo je vijećnicima da usuglase dnevni red današnje sjednice i to zbog prijedloga Davora Petračića (nezavisni) da se skinu točke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Zvijezde i Odluka o postupku nabave usluge za izradu projektne dokumentacije – uređenje prometnih površina unutar Zvijezde. Pojasnio je da to predlaže jer je Plan "vrlo paušalno napravljen".

- Imam osjećaj da taj finalni proizvod koji čitamo netko samo copy-paste jer je prepun grešaka. Npr. poglavlja o sustavu odvodnje nisu točna itd. Taj plan je apsolutno antipoduzetnički jer odredbe kažu da poslovni prostor 45 posto bruto površine može iznositi. Ovoj vlasti se žuri donijeti nekakve planove i tako budućoj vlasti spriječiti brzo djelovanje. Nije ni politički korektno da u ovo predizborno vrijeme donosite ovako važan dokument koji može gurnuti unazad ovaj grad dvije godine zbog ponovne procedure, javne rasprave itd., redao je Petračić, primjetivši da je izrada tog Plana koštala više od 800.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odgovarajući mu, gradonačelnik Damir Jelić je ustvrdio da se plan radio tri godine, da je sva stručna javnost u njegovu izradu bila uključena i da je danas jedinstvena prilika za donijeti plan, te da plodove ovog procesa neće imati on kao gradonačelnik nego netko tko će provoditi dokumente.

- Ovo što činite je ono što se ne treba i ne smije činiti. Imali ste mogućnost 3 godine sudjelovati u raspravi i aktivno sudjelovati u radu; sada Vam zbog nekih predizbornih kamanja odgovara da ta stvar ne ide. Doišli smo do nečega gdje nismo bili od 1579.! Sad možemo pokazati građanima da se može raditi. Ako maknemo plan, Zvijezda će i dalje stajati, a vi očekujete dizalice i gradnju, rekao je Jelić, prozvavši Petračića za politikanstvo. On je, pak, rekao da plan treba donijeti, ali sumnju mu bude greške u njemu, te da ne predlaže ukidanje Plana, nego da se popravi pa usvoji za dva mjeseca.

- Ne prigovaram načinu komunikacije nego krajnjem produktu; netko je sjeo i napisao ga loše. Puno kvalitetnija je bila diskusija nego što je plan; nijega pisala javnost nego neki čovjek i loše ga je napisao, zaključio je Petračić, ponovivši da treba ispraviti greške pa onda donijeti Plan. Jelić je ponovio da Plan valja donijeti danas, te da se doraditi može kasnije.

- Ovo neće sutra donijeti dizalice, ali neće ni za x godina ako danas ne bude usvojen. Pobjedimo sebe, nije ovo korak nazad nego se urušava sustav, poručio je Jelić.

Duel su Petračić i Jelić nastavili, da donošenje plana treba odgoditi, smatrao je i Nikola Badovinac (HNS) i Josip Benčić (SDP), dok se Davorin Andrijašević (nezavisni) "ubacio" i sa zahtjevom da se raspravlja na sjednici u petak o poslovanju gradskih tvrtki. Hoće li u petak, kako je obećano, te točke biti, vidjet će se, no ova o planu Zvijezde ostaje na današnjem dnevnom redu jer su vijećnici većinom glasova odbacili Petračićev prijedlog.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!