AKTUALNO

Pivovara uređuje veliku pivnicu i restoran u nekadašnjoj upravnoj zgradi - otvorenje u proljeće 2018.

Pivovara uređuje veliku pivnicu i restoran u nekadašnjoj upravnoj
zgradi - otvorenje u proljeće 2018.

predsjednik Uprave Heinekena Hrvatska uvjeren da će nova pivnica s mnoštvom sadržaja obogatiti društveni život Karlovčana, turističku ponudu Dubovca i cijelog karlovačkog kraja.

Stariji Karlovčani sjećaju se "plesnjaka" na terasi kod pivovare, te su mnogi tijekom godina s žalom gledali kako je prostor od iseljavanja uredskog prostora pivovare ostao prazan. Idejno rješenje zaista je impresivno, a detalje je otkrila arhitektica Ruža Salopek iz Projektnog biroa Vinski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šank od dvadeset metara

- Glavninu površine prizemlja zauzet će multifunkcionalni prostor za goste na 200 kvadrata u kojem dominira šank duljiine 20 metara u centralnom dijelu opremljen točionikom i retropultom. Oko šanka će biti zone za goste sa stolovima i stolicama, odnosno klupama i separeima.

U blizini, iza staklene stijene je kuhinja, a gosti će moći promatrati pripremu hrane, kazala je Salopek. Terasa će imati prostor za boravak i pozornicu i sa čak 220 sjedećih mjesta. Unutarnji dio će moći primiti 130 gostiju.

Otvorenje u proljeće 2018.

Predstavljanje nije prošlo bez gradonačelnika Damira Jelića koji je rekao da je velik značaj buduće pivnice za Karlovac, ali i za program mikrodestinacije Dubovac. Kako kaže, pivovara se nalazi u njezinom srcu, a izgradnja muzeja pivarstva i pivnice bitan je korak k razvoju destinacije ali i povratku korijenima pivarske tradicije koja je uvijek živjela s građanima.

Početak građevinskih radova planiran je za kraj tekuće godine, otvorenje u proljeće 2018.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!