AKTUALNO

Nacrt Odluke o parkiralištima još otvoren za dostavu prijedloga i primjedbi - podosta ih ima bivši vijećnik N. Badovinac

Nacrt Odluke o parkiralištima još otvoren za dostavu prijedloga i
primjedbi - podosta ih ima bivši vijećnik N. Badovinac

Nikola Badovinac, bivši gradski vijećnik i bivši HNS-ovac, te kandidat za gradonačelnika na proteklim izborima nakon podužeg vremena oglasio se u javnosti sa svojim prijedlozima nacrta Odluke o parkiralištima. Prije nešto manje od mjesec dana Grad Karlovac je objavio nacrt prijedloga Odluke o parkiralištima na području grada. Rok za dostavu primjedbi, prijedloga i komentara je 15.10.2017. pa je za shodno Badovinac dao i svoje prijedloge.

Tjedna karta

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kao prvo, smatra da bi zbog otvorenosti i praćenja financijskog poslovanja, Grad na svojoj stranici trebao objavljivati tromjesečni izvještaj koji dobiva od strane koncesionara. Nadalje, uz mjesečnu i godišnju kartu predlažem da se uvede i tjedna parkirališna karta. Ta karta bi trebala biti zanimljiva turistima te posjetiteljima našeg grada koji npr. zbog posla borave u Karlovcu. Predlažem da se kupnja tjedne parkirališne karte omogući i u hotelima, turističkom ured, muzeju, slatkovodnom akvariju i u sličnim ustanovama, piše Badovinac.

Nadalje, po uzoru na mnoge zemlje zapadne Europe, po Badovincu bi trebalo bi uvesti tzv. „disc parking“.

- To je parkiranje koje omogućava u zonama određeno vrijeme besplatnog parkiranja. Predlažem da se u Karlovcu s ovim načinom organizira 30 min. besplatnog parkiranja. Vjerojatno nije moguće ovaj način parkiranja izvesti na svim parkiralištima u gradu, ali smatram da bi parkirališta u blizini FINA-e, pošte i raznih ustanova () koje svakodnevno koriste sugrađani trebala biti pokrivena sustavom „disc parkinga“.

Uključite se!

U nacrtu prijedlogu ne vidim vrijeme naplate parkinga, a ne vidim ni cijenu naplate sata, navodi uz prijedlog:

0 zona: Od ponedjeljka do petka od 07:00-15:00, Subota, nedjelja, praznici i blagdani bez naplate. 1. zona: Od ponedjeljka do petka od 07:00-19:00, Subota od 07:00-12:00 - nedjelja, praznici i blagdani bez naplate.

- Ovim putem pozivam sve stanovnike Karlovca da se uključe sa svojim prijedlozima u izradu Odluke o parkiralištima na području grada, a Gradsko vijeće da donese odluku koja ide najviše u korist građanima, zaključio je Badovinac.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!