AKTUALNO

Petračić direktorici Toplane pripremio "prijemni"- pitao ju koliko megavat ima kilovata, dobit će pismeni odgovor

Petračić direktorici Toplane pripremio

Mjesto direktora Gradske toplane jedno je od "najužarenijih" od svih gradskih tvrtki, a nedavno imenovana direktorica Ivana Fočić jučer je, kao što je i uobičajeno za sve direktore gradskih tvrtki, bila nazočna na sjednici Gradskog vijeća.

Priliku da se sučeli s njom jučer nije propustio vijećnik Davor Petračić koji odlično barata s brojkama, a kad je u pitanju poslovanje Gradske toplane, sigurno je njezin najveći kritičar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Petračić je za direktoricu pripremio "mali prijemni ispit", pa je s govornice obasuo pitanjima, pa i onim pučkoškolskim koliko kilovata ima megavat. Zanimalo ga je, naime, koliko metar kubni plina ima kilovat sati energije, koja je njezina koncepcija razvoja Gradske toplane, smanjenja cijene, troškova.

- "Prijemni" sam pripremio jer me zanimalo je li ona upravo osoba koja može voditi ovu gradsku tvrtku. Kako nije bio objavljen javni natječaj, želim se uvjeriti kakvo je njezino znanje problematike grijanja, kaže Petračić.

Direktorica Fočić mu je kazala da će dobiti pismeni odgovor što je Petračiću bilo pomalo i smiješno, pa pita hoće li u pismenom odgovoru biti i ono za megavat.

- S obzirom da su pitanja za toplanu, malo bi širi taj prijemni trebao biti i obuhvatiti tehničko i pravno područje. Temeljito i stručno bih odgovorila pisanim putem, snašla se Fočić.

- Nevjerojatno je da Karlovčani u prosječnoj zgradi u fiksnom dijelu za toplanu daju 3,4 kune po četvornom metru što je više od prosječne pričuve u gradu Karlovcu. Po tome ispada da je održavanje toplane skuplje od svih zgrada koje se griju na toplanu, zaključio je gradski vijećnik.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!