AKTUALNO

Nakon lažne diplome sad ne treba nikakva! SDP traži poništenje "sramotnog natječaja" za direktora Radio Karlovca

Nakon lažne diplome sad ne treba nikakva! SDP traži poništenje

Srednja stručna spremna dovoljna je da se postane direktor gradske tvrtke, Hrvatskog radio Karlovca, a nakon što je o tome pisao KAportal, oglasio se i karlovački SDP koji Nadzorni odbor i suvlasnike tvrtke - Grad Karlovac, Karlovačku županiju i ostale gradske tvrtke traži da ponište ovaj, po njima, sramotni natječaj.

Samo u Srbiji i Crnoj Gori?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kada ga pogledamo na prvu ne znajući za što je, mislili bismo da je riječ o zapošljavanju nekog nižeg referenta, a ne čelnog čovjeka gradske tvrtke koja je ionako dovoljno u velikim financijskim problemima i kojoj treba vrhunski stručnjak, a ne netko tko se zapošljava po stranačkom ključu i plavoj iskaznici, kažu SDP-ovci. Dodaju da bi onda možda bilo jednostavnije, a svakako i poštenije, u natječaju napisati i ime i prezime osobe za koju je ovaj natječaj i raspisan, a ne da građani troše svoje vrijeme i novac za uzaludnu prijavu na natječaj?

- Unatoč potrazi za ovakvim primjerima, jedini gradovi koje smo našli da su se spustili na ovu našu razinu, gdje je za direktora tvrtke u vlasništvu grada dovoljna samo SSS, su općine Danilovgrad iz Crne Gore i Surčin iz Srbije. U Hrvatskoj takve primjere nismo pronašli. Samo u Karlovcu u kojem trenutno ima 303 nezaposlenih s fakultetom, akademijom, magisterijem i doktoratom!

Kakva poruka mladima?

Kakva je to poruka mladima koji troše godine i godine na svoje obrazovanje, njihovim roditeljima koji ulažu u njih, kao i državu koja želi biti zemlja znanja, da na kraju fakultet ne bi bio bitan, kao niti stručnost jer u ovom natječaju ne možemo vidjeti ni koje su to kompetencije tako važne, kažu SDP-ovci.

Podsjećaju da Hrvatskom radio Karlovcu, na žalost, niti prije za čelno mjesto nije bila bitna diploma, jer smo imali i slučaj bivšeg direktora s lažnom diplomom. Sada umjesto lažne diplome bar za višu stručnu spremu, za direktora skoro da ne treba nikakva!?

- Poništite ovaj sramotan natječaj i raspišite novi u kojem će se tražiti i VSS te izaberu kandidata koji je sposoban izvući jedini gradski medij iz problema u kojima je i stvoriti stabilnu i uspješnu tvrtku. Kriterij pri tom ne smije biti članska iskaznica, poručuju SDP-ovci.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!