AKTUALNO

Murganić: Spremna sam za ministarsko mjesto, no svaku Plenkovićevu odluku ću prihvatiti kao dobru

Murganić: Spremna sam za ministarsko mjesto, no svaku Plenkovićevu
odluku ću prihvatiti kao dobru

Ostvare li se najave o sastavu Plenkovićeve Vlade, u njoj će, prvi put nakon Branka Vukelića, Karlovac imati svog predstavnika, odnosno, predstavnicu - Nadu Murganić (HDZ). Karlovčanima najpoznatija kao dugogodišnja ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe sv. Antun, ova diplomirana socijalna radnica iza sebe ima i mjesto predsjednice županijske Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, predsjednice Gradskog vijeća i saborske zastupnice, a sljedeća funkcija mogla bi biti ona ministrice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kao i s ostalim potencijalnim ministrima, s mandatarom Andrejem Plenkovićem u stranačkim prostorijama razgovarala je jučer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bila sam na razgovoru, a konačan odgovor mislim da nemamo nitko. Mandatar je rekao i javnost je s tim upoznata da će odluku o sastavu članova Vlade donijeti zajedno, kad bude imao konačnu sliku. Toliko koliko javnost zna, znam i ja osobno, kazala je za KAportal Murganić.

Iako odluka i Plenkovićevo da ili ne tek slijedi, već i to što je pozvana na razgovor kao kandidatkinja za ministricu smatra priznanjem.

- Samo to što sam pozvana za mene je na neki način i priznanje da je moj profesionalni, društveni pa i politički rad bio prepoznatljiv. Svaku odluku koju A. Plenković donese prihvatit ću kao dobru odluku, kao i sve njegove koje smo do sada imali prilike čuti i vidjeti, rekla je Murganić.

Za ministarsko mjesto je spremna jer da nije - na razgovor s budućim predsjednikom Vlade i ne bi išla.

- Zainteresirana sam, bio bi to novi izazov, zaključila je Murganić.

U prethodnoj Vladi HDZ-a i Mosta Karlovac je "stigao" do mjesta zamjenika ministra: Miro Škrgatić bio je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, dok su mjesta pomoćnika ministra imali Maja Vučinić – Knežević u Ministarstvu socijalne politike i mladih i Davor Trupković u Ministarstvu kulture.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!