AKTUALNO

Župnik postao vatrogasac: Ispovijedat će kolege i blagoslivljati im hranu

Župnik postao vatrogasac: Ispovijedat će kolege i blagoslivljati im
hranu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrlo aktivna Vatrogasna zajednica općine Barilović koju čine DVD Siča, DVD Belajske Poljice i DVD Barilović uskoro će imati vatrogasni pastoral. Naime, kako doznajemo od dugogodišnjeg vatrogasca i predsjednika DVD-a Barilović Damira Župčića, mladi svećenik Tomislav Krajačić, koji je u kolovozu preuzeo vođenje Župe Sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovačkom Leskovcu i Župe Sv. Vida u Ladvenjku uskoro će postati redovan član DVD-a Barilović.

- Naš mladi svećenik Tomislav Krajačić položio je za vatrogasca, pa smo dogovorili da će ubuduće biti naš redovan član, a brinut će za duhovna pitanja vatrogasaca u Vatrogasnoj zajednici Barilović. Duhovnim pitanjima vatrogasaca inače se bavi vojni ordinarij koji pritom nosi i vojnu odoru, a mi smo odlučili u dogovoru s našim novim svećenikom, da kao redovan član vatrogasnog društva, koji će biti zadužen za duhovna pitanja vatrogasaca, uz svećenička obilježja ima i vatrogasnu uniformu. Sudjelovat će u našim svečanostima poput obilježavanja Svetog Florijana, blagoslova hrane, te ispovijedati naše vatrogasce, dakle bavit će se duhovnim pitanjima vatrogasaca – kaže Župčić te dodaje kako će službena uniforma stići za nekoliko dana, a kad sve bude i službeno potvrđeno u dogovoru s općinskim čelništvom o svemu će putem tiskovne konferencije obavijestiti i javnost.

Prema riječima predsjednika DVD-a Barilovića, Damira Župčića, ovo je jedinstven primjer na području naše županije, a i šire, kvalitetne suradnje svećenika i vatrogasaca koji su svaki na svoj način posvećeni brizi za bližnje i čitavu zajednicu u kojoj djeluju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!