AKTUALNO

Nakon dužeg vremena Karlovac će dobiti novi gradski park? Grad namjerava urediti poljanu u Grabriku

Nakon dužeg vremena Karlovac će dobiti novi gradski park? Grad
namjerava urediti poljanu u Grabriku
Grabrik bi mogao dobiti novo lice

Grad Karlovac će nakon podužeg vremena dobiti novi gradski park i to u Grabriku na lokaciji pored vodocrpilišta omeđen ulicama Bartola Kašića s jedne i Kralja Petra Krešimira s druge strane, kao i željezničkom prugom.

Idejno rješenje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poljana koja sada uglavnom služi za šetnju pasa postat će, saznajemo iz karlovačke gradske uprave, potpuno idejno osmišljeni prostor a zakinuti neće biti niti psi koji će dobiti i svoj prostor za istrčavanje i igru.

- U tijeku je izrada idejnog rješenja moderno oblikovanog parka koji će se prostirati na površini oko 3,3 hektara. Idejnim rješenjem određene su zone - zona za boravak ljudi te zona za istrčavanje i igru pasa, kaže nam glasnogovornica gradske uprave Ivanka Brezović. Dodaje da je postavljena koncepcija samog parka s osnovnim smjernicama. Odnosno zasad su predložene staze, ali ne i materijal od kojeg će biti građene, skupine drveća, ali ne i pojedine vrste.

Prezentacija javnosti

- Idejno rješenje parka bit će prezentirano gradskoj četvrti i čitavoj karlovačkoj javnosti kako bismo zajednički došli do finalnog rješenja odnosno projekta. Nakon izrade idejnog rješenja i konzultiranja s javnošću u 2017. godini planira se izrada idejnog projekta, dodaju u Gradu.

S obzirom da je projekt u početnoj fazi još se ne zna projektantska vrijednost novog parka, no to će biti poznato kad se izradi projektna dokumentacija.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!