AKTUALNO

Mladog frizera karlovački tužitelji optužili da je diler - marihuanu prodavao maloljetnicima i profesionalnom vojniku

Mladog frizera karlovački tužitelji optužili da je diler -
marihuanu prodavao maloljetnicima i profesionalnom vojniku
foto ilustracija - Pixabay.com

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podigao je optužnicu protiv 20-godišnjeg mladića iz Otočca jer je u više navrata zlouporabio drogu, između ostalog, i prema maloljetnicima.

Tijekom prošle godine prodavao je opojnu drogu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cannabis marihuanu tada 16-godišnjoj djevojci. Mladić je po zanimanju frizer te je drogu prodavao u svojem frizerskom salonu, u dva navrata joj je prodao količinu od oko 10 grama za 500 kuna te potom oko 25 grama za 750 kuna.

Isto tako, drogu je prodavao mladiću u Gospiću, inače profesionalnom vojniku. U njegovom Golfu policiji je na naplatnoj postaji Brinje autoceste A-1, gdje ga je zaustavila, predao digitalnu vagu i jednu kutiju u kojoj je bila materija nalik marihuani.

I konačno, u svojem vozilu zanudio je 17-godišnjaka te je s njime pušio travu, iako je znao da mladić nije punoljetan. Okrivljenik se tijekom ispitivanja branio šutnjom.

- Prvi puta sam kupila 5 grama za 250,00 kuna i još jednom sam uzela također 5 grama za 250,00 kuna, a zatim sam kupila 25 grama za 750,00 kuna i to je bilo u frizerskom salonu. Njemu je bilo poznato koliko imam godina jer je Otočac malo mjesto i mi se međusobno poznajemo - iskazala je 16-godišnjakinja.

Svjedok - hrvatski vojnik je izjavio da je on profesionalni vojnik te je boravio u Gospiću u vojarni 9. Gardijske brigade i dolazio je u frizerski salon u Otočcu gdje je upoznao vlasnika. U razgovoru s njim saznao je da može nabaviti drogu i tako je u dva navrata od njega kupio drogu na način da je krajem svibnja 2019. godine kupio 5 grama marihuane za iznos od 250,00 kuna. O prodaji i količini te cijeni dogovorili su se prije, a drogu je preuzeo kod kružnog toka na autobusnoj stanici prije ulaza u Otočac.

Nekih dva tjedna poslije toga, kaže, ponovo je kupio 10 grama marihuane za 400,00 kuna a što su prethodno dogovorili putem mobitela. Drogu je preuzeo na ulazu u vojarnu u Gospiću negdje oko 23.00 sata, a kupljenu drogu je sam konzumirao.

Treći konzument, maloljetnik je izjavio da se 6. lipnja u večernjim satima vozio s okrivljenim u njegovom osobnom automobilu marke VW Golf te da je u mjestu Ličko Lešće njemu okrivljeni dao drogu koju je on smotao u cigaretu i tako su zajedno pušili.

- Na osnovu provedenih dokaza smatramo nedvojbeno utvrđenim da je okrivljenik počinio kaznena djela koja mu se ovom optužnicom stavljaju na teret - smatraju u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

KAportal.hr


Reci što misliš!