AKTUALNO

Karlovčani se žele vratiti i živjeti u Zvijezdi - ogroman interes za kupnju stanova u Velikoj vojarni, cijela rezervirana u samo tri dana

Karlovčani se žele vratiti i živjeti u Zvijezdi - ogroman interes
za kupnju stanova u Velikoj vojarni, cijela rezervirana u samo tri
dana

Dok neki karlovačku povijesnu Zvijezdu žele pretvoriti u muzej isključivo sa zgradama javne namjene, drugi pak smatraju da se u jezgru moraju vratiti ljudi, te napušteni i devastirani prostori oplemeniti na način da postanu ugodni za život, prije svih mladih obitelji s djecom.

Izgleda da interes za stanovanje u Zvijezdi itekako postoji, a to je pokazala suradnja vlasnika Velike vojarne Karlovačke banke i Petračić projekta, tvrtke građevinara Davora Petračića. Naime, svega tri dana stajao je na KAportalu oglas za prodaju stanova i poslovnih prostora u Velikoj vojarni koja bi, po Petračićevoj zamisli, uskoro trebala postati stambeno - poslovni kompleks.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Interes je ogroman, jer od objave teksta i oglasa na KAportalu u svega tri dana iskazan je interes za kompletan prostor velike vojarne, od prizemlja do tavana od ukupno 3.345 četvornih metara, rekao nam je Petračić. Dodaje da će tako bivša Velika vojarna prvi put u svojoj dugoj povijesti biti u vlasništvu građana, njih 44 koji su iskazali interes za kupnju i obnovu po jedinstvenom modelu Petračić projekta za prenamjenu, kupnju i obnovu.

Podsjetimo, suradnju s Karlovačkom bankom Petračić je ostvario nakon višegodišnjih pokušaja banke da proda devastiranu vojarnu koja je tijekom godina postala ruglo grada Karlovca.

Objekt se, rekao je Petračić, sastoji  iz poslovnih prostora koji gledaju na centralni trg, bočne strane predviđene su za stambene jedinice a stražnji dio prema Haulikovoj ulici za manje urede. Najmanja površina koju je moguće kupiti 17,50 m2, a željena veličina stanova ili poslovnih prostora može se formirati spajanjem susjednih posebnih dijelova (prostorija).

Velika vojarna se sastoji iz prizemlja i dva kata sa vrlo visokim i iskoristivim potkrovljem površine više od 1.000 m2 idealno za ugostiteljsku ili društvenu namjenu. Unutar objekta nalazi se trg površine 300 m2 idealan za ugostiteljsku namjenu s mogućnošću izrade staklenog krova i upotrebu tijekom cijele godine.

Iskazan je interes za sve jedinice, a ako netko odustane još uvijek postoji lista čekanja jer je, kaže nam Petračić, interes bio izvan svakog očekivanja te je i nadmašio sam kapacitet ponuđenog prostora.

KAportal.hr


Reci što misliš!