AKTUALNO

Petračić vratio vijećnički laptop i želi pisane materijale, nezadovoljan je i okvirom na Tuđmanovoj slici: Zašto je tako "spigan"

Petračić vratio vijećnički laptop i želi pisane materijale,
nezadovoljan je i okvirom na Tuđmanovoj slici: Zašto je tako

- Bio sam inicijator informatike u nadi da ću imati stalan pristup, pretraživati... od ovog kompjutera koji ste mi kupili nisam ništa efikasniji, brži, bolji, nemam više informacija, dapače, imam manje. Ne trebam laptop da pratim što je točka dnevnog reda, nego da mogu ući u bazu podataka i na efikasan način naći npr izvješće ViK-a za godinu koju hoću... Zanima me analitika, vas očito ne, a u toj analitici se krije efikasnost firme. I zato vam svečano vraćam laptop, razdužujem se dok ne riješite priču s digitalizacijom na ispravan način. Potrošili ste novce za ništa, niste unaprijedili rad nas vijećnika, dapače, uskratili ste nam informaciju. To je oblik protesta. Od danas želim pisane materijale kao što su neki stariji vijećnici uzimali, ja ću se pridružiti penzionerima jer mi je ipak tu sva informacija dostupna, poručio je danas nezavisni vijećnik Davor Petračić, vraćajući predsjedniku Vijeća laptop kakav su za rad dobili svi vijećnici.

Učinio je to nezadovoljan što "materijali sa sjednica netragom nestaju" s interneta pa do podataka koji su mu potrebni ne može doći. Pročelnik Stjepan Mrežar pojasnio je da podaci ostaju godinu dana na web stranici Grada jer najam prostora košta, ali su u Gradskoj upravi u kojoj ih je moguće uvijek dobiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nije istina da su skupi MGB za čuvanje, učinite nešto inovativno, nemojte nas tjerati u srednji vijek pored ove tehnologije, poručio je Petračić, zaključivši da je "ovo bila neuspješna informatizacija Gradskog vijeća".

Nije Petračić bio zadovoljan ni izjavom gradonačelnika Damira Mandića, dijelom odgovora Mariji Bodrožić Zorić o učestalim smjenama direktora gradskih tvrtki - da, usprkos svemu, sustav funkcionira, što je najbitnije.

- Da, funkcionira, ali on bi trebao funkcionirati bolje i vi ste ti koji bi trebali dodati kvalitetu, a ne ostaviti sustav da funkcionira sam od sebe. A da sustav funkcionira, pobrinuo bi se da Franjo Tuđman ima bolji okvir, da nije ovako spigan. Ako treba, ja ću financirati okvir za Franju Tuđmana! Kad bi sustav funkcionirao, onda bi Vi, kad ulazite u Vijećnicu, vidjeli da okvir nije dobar; to je mali primjer da li sustav funkcionira ili ne. Zaključit ću da Vi ne vodite brigu o Franji Tuđmanu, ne vraćate dite materi i da ste, u stvari, Plenkovićeva struja, primjetio je Petračić.

Nije mu gradonačelnik ostao dužan, štoviše, činilo se kao da je jedva dočekao novi duel s protukandidatom na izborima za gradonačelnika 2017.

Doduše, najprije je konstatirao da se traženi podci lako nađu, a onda upitao:

- Počeli smo s Tuđmanom, citiranjem untarstrančkih poruka, da Vi možda ne prelazite u HDZ?

- Oduvijek, dobacio je Petračić iz klupe.

- Vratili ste laptop. Da se možda ne rješavate politike, naveo je Mandić drugu mogućnost.

A onda se ipak vratio na prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a.

- Franjo Tuđman je bio čovjek od formata, ali nje pazio na formu pa će okvir ostati, poručio je Mandić.

- Pao je, nije odustajao Petračić.

- Ne može Franjo pasti, zaključio je Mandić.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!