AKTUALNO

Migrant se na slunjskom poligonu ozlijedio skokom s litice u ponor - vojska ga spasila, pomogla mu i predala Hitnoj

Migrant se na slunjskom poligonu ozlijedio skokom s litice u ponor
- vojska ga spasila, pomogla mu i predala Hitnoj
Vojni poligon kod Slunja (foto arhiva KAportala)

Migrant iz Maroka, koji je zbog povrijeđene natkoljenice i koljena hospitaliziran u karlovačkoj Bolnici, na slunjskom poligonu ozlijedio se skočivši u ponor pri bijegu od hrvatskih vojnika koji su ga na kraju i spasili!

Ozlijeđeni "ilegalac" nije bio sam, već s još šestero stranih državljana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrđeno je to današnjim MORH-ovim priopćenjem u kojem stoji da su pripadnici Hrvatske kopnene vojske tijekom redovnog osiguranja Vojnog poligona Eugen Kvaternik Slunj u noći 17./18. veljače u neovlaštenom ulasku na taj prostor pronašli skupinu od sedam osoba, stranih državljana.

- Jedan je prilikom pokušaja utvrđivanja identiteta pokušao pobjeći, te skočio s litice u ponor dubine tri metara. Tijekom pada navedena osoba je zadobila ozljedu noge te su joj pripadnici Hrvatske vojske odmah pružili prvu pomoć i imobilizirali nogu. Ozlijeđeni je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći koja je ga je prevezla u Opću bolnicu Karlovac na daljnju obradu. Ostale osobe zatečene na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik su, sukladno propisanim procedurama, predane policijskim službenicima Policijske postaje Slunj na daljnje postupanje, izvijestio je MORH, napomenuvši da su na mjestu događaja očevid obavile vojna i civilna policija.

Ozlijeđeni marokanski državljanin, 27-godišnjak, na postoperativnom je oporavku u Općoj bolnici Karlovac. I on i ostali koji su s njim zatečeni na Poligonu namjeravaju u Hrvatskoj zatražiti azil.

Policija je, naime, također izvijestila da su policijski službenici PP Slunj jučer od pripadnika Hrvatske vojske preuzeli sedmero stranih državljana, pronađenih na području vojnog poligona u Slunju.

- Sve pronađene osobe izrazile su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, priopćila je PU karlovačka.

KAportal.hr


Reci što misliš!