AKTUALNO

Grad Karlovac objedinio postupke javne nabave pa uštedio milijune na računima za struju, telefoniju, osiguranja...

Grad Karlovac objedinio postupke javne nabave pa uštedio milijune
na računima za struju, telefoniju, osiguranja...

Od kako je objedinio postupke javne nabave za sve svoje institucije, proračunske korisnike i samu gradsku upravu, Grad Karlovac uštedio je milijune kuna na električnoj energiji, telefoniji, osiguranjima.

Potvrdila je to na današnjoj pressici Irena Grčić, pročelnica Službe za unutarnju nabavu, podsjetivši da je ovaj upravni odjel ustrojen prije 2,5 godine, a samo lani je proveo 90-ak postupaka javne nabave, vrijednih 67,2 milijuna kuna. Ove godine plan je procijenjene vrijednosti više od 200 milijun kuna, bez PDV-a, među kojima su ŠRC Mostanje, dječja igrlišta, asfaltiranje makadamskih cesta, sanacije klizišta...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Objedinjenom javnom nabavom, pak, koju provode za sedam kategorija, na godišnjoj razini, u odnosu na dobivene ponude, uštede su oko 1,5 milijun kuna.

- Umjesto 27 korisnika, javnu nabavu provodi samo Grad, a to je rezultiralo dobivanjem povoljnijih ponuda već u startu: 20 do 25 posto za električnu energiju, 40 posto za fiksnu telefoniju i internet, 60 posto za mobilnu telefoniju, kazala je Grčić.

Napomenula je da su postupci koje provode zahtjevni, često dugotrajni i uz dobru pripremu, a svi dokumenti za postupke javne nabave koje provode dostupni u elektroničkom oglasniku.

A radi li sve kako treba ovaj i ostali upravni odjeli, te gradske tvrtke i institucije, provjerava Služba za unutarnju reviziju, u kojoj je Jasminka Maslek pročelnica i jedina zaposlenica. Lani je provela reviziju u pet karlovačkih škola, oba dječja vrtića, te svih osam trgovačkih društava.

- Dato im je zadovoljavajuće mišljenje uz određene preporuke za unapređenje. Kod škola i vrtića kontrolirani su njihovi vlastiti prihodi, od iznajmljivanja sportskih dvorana i participacije roditelja, a u tvrtkama korištenje službenih vozila. Prvima je preporučeno da više pažnje povedu kod naplate kako ne bi došlo do zastare potraživnja, a drugima da revnije popunjavaju putne liste, navela je Maslek.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!