AKTUALNO

Kolike su plaće dužnosnika u Karlovačkoj županiji? Najveća je županova i ide preko 17.000, najnižu ima jedan načelnik od tek 1.800 kuna mjesečno

Kolike su plaće dužnosnika u Karlovačkoj županiji? Najveća je
županova i ide preko 17.000, najnižu ima jedan načelnik od tek
1.800 kuna mjesečno
foto ilustracija

Administrativno, Karlovačka županija broji 22 jedinice lokalne samouprave, od toga pet gradova i 17 općina. U njima dužnost načelnika i gradonačelnika profesionalno obavlja njih 14, dok osmero njih su tek volonteri uz naknadu.

Prema podacima njihovih imovinskih kartica, najveća isplaćena mjesečna neto plaća za obavljanje izvršne funkcije na lokalnoj ili regionalnoj razini iznosi 17.483 kuna, a nju prima župan Karlovačke županije Damir Jelić (HDZ), dok najnižu od 1.807 kuna prima načelnik općine Žakanje Danijel Jurkaš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među gradonačelnicima u Karlovačkoj županiji Tomislav Boljar (HSS) kao gradonačelnik Duge Rese prima plaću u neto iznosu od 15.477 kuna mjesečno, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić (HDZ) 15.276 kuna, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović (SDP) 14.585 kuna i jedina gradonačelnica u Karlovačkoj županiji, nezavisna Gordana Lipšinić iz Ozlja 12.014 kuna.

Jure Katić (HDZ) je gradonačelnik Slunja, a jedini je gradonačelnik u Karlovačkoj županiji koji dužnost obavlja volonterski za koju prima mjesečnu naknadu od 4.937 kuna mjesečno.

Među načelnicima profesionalcima u Karlovačkoj županiji, najveću naknadu za obavljanje svoje dužnosti prima načelnik općine Vojnić, Nebojša Andrić (HDZ), i to u neto iznosu od 12.246 kuna. Zatim, načelnik Josipdola, Zlatko Mihaljević (HDZ) od 11.800 kuna i načelnik Rakovice Franjo Franjković (HDZ) s mjesečnom plaćom 10.666 kuna.

S druge strane, najmanju naknadu za profesionalno obavljanje dužnosti općinskog načelnika prima Pero Damjanović (SDP), načelnik općine Plaški u iznosu od 7.777 kuna i Dejan Mihajlović (SDSS), načelnik općine Krnjak u iznosu od 7.690 kuna.

Među volonterima načelnicima najveću mjesečnu naknadu isplaćuje si nezavisni Ivica Salopek, načelnik općine Tounj, u neto iznosu od 6.151 kuna, zatim načelnik općine Ribnik Željko Car (HSS) od 5.578 kuna i nezavisni Željko Prigorac, načelnik općine Lasinja iznos od 5.488 kuna.

Najniže isplate za obavljanje dužnosti načelnika kao volontera primaju Josip Kasun (HSS) iz Bosiljeva u iznosu od 3.033 kuna i već spomenuti nezavisni Danijel Jurkaš iz Žakanja s 1.807 kuna mjesečno. U skladu sa zakonskom obvezom, SDP-ov načelnik općine Kamanje Damir Mateljan zbog mandata u Hrvatskom saboru obavlja načelničku dužnost bez naknade.

KAportal.hr


Reci što misliš!