AKTUALNO

Karlovčanin prestao plaćati alimentaciju i otišao u Njemačku - sud ga proglasio bjeguncem i od njemačkih vlasti zatražit će izručenje

Karlovčanin prestao plaćati alimentaciju i otišao u Njemačku - sud
ga proglasio bjeguncem i od njemačkih vlasti zatražit će izručenje

Županijski sud u Karlovcu odredio je jednomjesečni istražni zatvor 30-godišnjem Karlovčaninu jer nije plaćao alimentaciju za svoje dvije kćeri te se nije odazivao na pozive suda koji je u tom slučaju provodio istragu. On je na privremenom radu u Njemačkoj, te će sada, kada se vrati - direktno u zatvor, a ukoliko sam ne dođe, pokrenut će se postupak izručenja.

Terete ga da je počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece - povredom dužnosti uzdržavanja, odnosno da u razdoblju od ožujka 2016. godine do listopada 2019. godine nije plaćao obvezu uzdržavanja od 970 kuna mjesečno za svako od dvoje djece. U tom periodu platio je ukupno samo 1.500 eura i ostao dužan oko 74.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tužiteljstvo je do njega pokušalo doći preko adrese u Njemačkoj, ali im se vratio poziv. Uredno je potpisao primitak na svojoj karlovačkoj adresi u prosincu, ali je nedolazak opravdao poslovnom spriječenošću. Dogovorio je termini u siječnju, ali ga je izignorirao.

Branitelj osumnjičenika je na ročištu od 12. veljače naveo kako osumnjičenik pohađa tečaj u Njemačkoj na koji je upućen od Zavoda za zapošljavanje Republike Njemačke i da postoji mogućnost da u lipnju dođe u RH, te da je u međuvremenu platio još 14.000 kn na ime uzdržavanja za malodobnu djecu.

- Ovakvo ponašanje osumnjičenika, po ocjeni suda, upućuje zaista na izbjegavanje dolaska radi provođenja dokazne radnje prvim ispitivanjem, za što osumnjičenik nema pravih razloga jer se jednostavno morao odazvati na pozive suda, i to je po ocjeni ovog suda očigledno da izbjegava sudske, odnosno državnoodvjetničke pozive, te zanemaruje svoju dužnost i obvezu odazivanja na pozive suda, te se može reći da je osumnjičenik u bijegu, odnosno da se krije, pa je osnovan prijedlog da se odredi istražni zatvor kao jedino adekvatno sredstvo za osiguravanje njegove nazočnosti u svrhu provođenja dokazne radnje njegovim prvim ispitivanjem - obrazložio je Županijski sud u Karlovcu.

KAportal.hr


Reci što misliš!