AKTUALNO

Inspekcija u HS produktu: Mjere zaštite se provode, uvjeti rada osigurani - kronični bolesnici poslani na bolovanje

Inspekcija u HS produktu: Mjere zaštite se provode, uvjeti rada
osigurani - kronični bolesnici poslani na bolovanje

- U dogledno vrijeme obići ćemo sve tvrtke u Karlovačkoj županiji koje mogu raditi, a moraju se pridržavati propisanih mjera, najavio je na današnjoj pressici Josip Ribar, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Potvrdio je da je jučer obavljen nadzor u najvećoj tvrtki u županiji, karlovačkom HS Produktu, koju je i pohvalio jer provodi sve mjere zaštite od zaraze koronavirusom, ali i čuva svoje radnike, kronične bolesnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jučer smo zajedno s inspektoratom rada i voditeljem karlovačkog komunalnog redarstva izvršili nazor provođenja mjera samozaštite u tvrtki HS Produkt. Kronološki: na samom ulazu u tvrtku se dijele zaštitne rukavice i zaštitne maske. Mogu pohvaliti njihovu odluku da su sve svoje zaposlenike, koji su kronični bolesnici, poslali kućama da koriste stari godišnji odmor. Kad ih iskoriste, ne trebaju koristiti nove i sve će im biti plaćeno na račun tvrtke. Kod obilaska pogona, vidjeli smo da je i više od dva metra razmak između svih radnika. Predočeni su nam računi da je kupljeno 800 kilograma alkohola i zaštitnih dezinfekcijskih sredstava i možemo u ime Stožera civilne zaštite pohvaliti menadžment tvrtke jer je vidljivo da se postupa po svim mjerama koje su donesene, izjavio je Ribar.

Dodao je i da su u ovoj velikoj tvrtki organizirali da radi 50-60 posto radnika, dok su ostali kod kuća u 14-dnevnoj svojevrsnoj izolaciji, kako bi ih, u slučaju zaraze, nakon dekontaminacije prostora, mogli vratiti u proces rada.

KAportal.hr


Reci što misliš!