AKTUALNO / IZBORI 2024.

HRVATSKI RATNIK

Predstavila se lista Stranke Ivana Pernara - predvodnik Gordan Šebalj: Znam voditi državu i vodit ću je kako treba s prijateljima koji su je branili i vole je!

Predstavila se lista Stranke Ivana Pernara - predvodnik Gordan Šebalj: Znam voditi državu i vodit ću je kako treba s prijateljima koji su je branili i vole je!

Kandidat Franjo Miroslav Perković je naveo da je "prvi i najvažniji" cilj programa "uspostava izravne demokracije, da vratimo vlast tamo gdje pripada – narodu".

"Politički smo aktivisti. Hrvatska je moje dijete. Uništavaju je oni koji je nikad nisu htjeli. Krv sam prolio za ovu zemlju, a moji prijatelji su dali živote. Neću uzeti nijednu kunu ako uđem u Hrvatski sabor. Novca nema, zaduživat će nas i naše praunuke da vraćamo novac kojim će podmićivati umirovljenike i radnike. Gospodarstvo je uništeno. Oslanjamo se na turizam koji je na koljenima. Privatizirali su more! Tko može braniti Hrvatu da se kupa bilo gdje? Nitko! Hrvatska pripada hrvatskom narodu i ostalima koji poštuju njezine zakone. Tu smo da uredimo Hrvatsku onako kakva ona treba biti. Znamo kako jer imamo stvaralaštvo iza sebe. Imam petero djece i hrpu uspjeha, pa i sportskih. Znam voditi državu i vodit ću je kako treba s prijateljima koji vole Hrvatsku i bili su spremni živote dati za nju. Ako sam bio spreman poginuti za Hrvatsku, sigurno je neću upropastiti. Mi smo dobili rat, a ne izgubili – izgubili su ga oni jer nisu nikad htjeli tu državu. Ne želim migrante na cesti i u stanovima hrvatskih branitelja koje izbacuju iz kuća, a onda ih kupi hadezeovac. Sramota je što se događa u ovoj državi! Hoćemo slobodnu državu koja pripada Hrvatima, da svatko može reći što ga boli, a ne da završi na cesti jer nije platio porez. Brinemo se o svakom svom čovjeku i napravit ćemo državu u kojoj nitko ne smije završiti na cesti. O tome se radi", poručio je u četvrtak u Karlovcu na predstavljanju liste Stranke Ivana Pernara na parlamentarnim izborima u VII. izbornoj jedinici njezin predvodnik Gordan Šebalj.

Tu listu uglavnom čine članovi udruge Hrvatski ratnik, čije Šebalj predsjednik, a rečeno je da je na listi iz Stranke Ivana Pernara samo Josip Žučko koji je predstavljen kao "njegov tiktoker".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šebalj je objasnio da se uključio u politiku jer je "jedan od onih koji su stvorili hrvatsku državu u razdoblju od 1991. do 1995. godine". "Država je potpuno zastranila i vodstvo je sve napravilo krivo. Trebamo mi koji smo stvorili državu dok smo još u snazi postaviti je tamo gdje joj je mjesto, da vratimo dite materi. To je naš zadatak", rekao je.

Napomenuo je da valja vratiti u zemlju one koji su iz nje otišli i "cijelu demografiju na početne postavke". "Treba riješiti problem s migrantima, vratiti kunu kao valutu, maknuti LGBT projekte iz hrvatskih korijena i temelja u koje ih žele usaditi. Imamo znanje i moć za to. Zasigurno ćemo mi koji smo je stvorili znati vratiti našu državu na pravi put", poručio je.

Kandidat Franjo Miroslav Perković je pak naveo da je "prvi i najvažniji" cilj programa "uspostava izravne demokracije, da vratimo vlast tamo gdje pripada – narodu". "Elite su otuđile vlast od naroda i zlorabe je za osobne interese. Narod se ništa ne pita. Uvodi nas se u kojekakve asocijacije bez da se pitanja. To je nedopustivo. Ušli smo u NATO savez bez referenduma, a za ulazak u Europsku uniju je lažiran. Ne znam čega se elite boje. Švicarski model je dobar. Narod ne griješi i nema razloga da ga se netko boji", rekao je Perković.

Nastavio je da je pravosuđe rak-rana i založio se za to da predsjednike sudova ne bira politika, nego da se biraju na izborima ili da se pak računalno dodjeljuju predmeti sucima, a mjesta predsjednika sudova ukinu. "Nužan je Zakon o porijeklu imovine jer je očito da su je neki nezakonito stekli. Dok smo ratovali i stvarali ovu državu neki su se bogatili i privatizirali je. Imamo, dakle, privatnu državu", ustvrdio je Perković.

Protivi se politikama smanjenja ugljičnog dioksida i napominje da bez njega nema života na Zemlji. "Poseban su problem nezakoniti migranti. Oni slobodno prolaze preko granice koja je šuplja poput švicarskog sira. Andrej Plenković u tome ne vidi problem, ali ga vide oni koji žive na tim rutama", rekao je i dodao: "Nismo političari. Našli smo se prije četiri godine na cesti i složili da su potrebne promjene. Da nije bilo nas i prosvjeda, bilo bi velikih problema s mjerama koje je nametala Svjetska zdravstvena organizacija. Što će se dogoditi ako Hrvatski sabor ratificira ugovor s njom i toj organizaciji damo ovlasti da proglašava pandemiju bolesti srca, zatvaranja i slično? Tko želi tako, neka slobodno glasa za druge. Ti drugi svi igraju po toj špranci, a mi smo neovisni i borimo se protiv svega toga. Aktivizmom se ne može mnogo toga promijeniti jer nam politika gaće kroji. Kada čovjeka uplašite, pristat će na sve. No, nema potrebe za strahom. Bacili su milijardi eura na cjepiva, a što su napravili? Treba ih maknut".

Kandidatkinja Nataša Pogačić je istaknula da osobama s invaliditetom "koje imaju imalo sposobnosti" nije mjesto u organizacijama civilnog društva "od kojih nemaju nikakve koristi, mada se te udruge financiraju iz državnog proračuna i stvaraju proračunski manjak". "Naše mjesto je među vama koji nas morate prihvatiti kao jednake, ali kako, ako ne pokažemo koliko znamo. Osobe s invaliditetom trebaju ovome društvu i davati svojim znanjem, onoliko koliko mogu. Zalagat ću se za totalnu reviziju sustava socijalne skrbi koji sad nije dobro postavljen. Kolika je imovina djelatnika koji tamo rade? U sustavu socijalne skrbi je velika nepravda. Netko dobiva 150 eura socijalne naknade, a zdrav je. Pa zašto bi onda radio? Osobe s invaliditetom ne trebaju milostinju. Premijer govori o inkluzivnom dodatku, no što će mi, ako sam zatvorena u četiri zida? Sve koje imaju imalo sposobnosti treba pustiti da rade, da privređuju i doprinose zajednici. Velik je društveni problem i onaj osobnih asistenata. Djeca i osobe s autizmom nemaju čak niti pružatelja usluge osobnih asistenata. Tko obučava osobnog asistenta? Njih trebaju obučavati oni s kojima će raditi. Vlada velik nered. Ne treba novac raspodjeljivati preko udruga, nego političkih stranaka. Zalagat ću se i za ljude bez doma. U ovoj zemlji nitko ne smije biti bez doma i gladan, a svjedoci smo da su korisnici pučkih kuhinja oni s bundama i skupim automobilima", poručila je.

Izdvojeno


Reci što misliš!