AKTUALNO / IZBORI 2024.

ODLAZAK U SABOR

Možemo! zadovoljno svojim rezultatom, nova saborska zastupnica je Karlovčanka Draženka Polović: Ovo nam je vjetar u leđa za lokalne izbore

Možemo! zadovoljno svojim rezultatom, nova saborska zastupnica je Karlovčanka Draženka Polović: Ovo nam je vjetar u leđa za lokalne izbore

- Ono što kažemo toga se i držimo i na taj način smo Hrvatsku značajno unaprijedili na političkoj razini, u političkom diskursu i u političkoj javnosti, kazala je Polović.

- Za nas je ovo velik uspjeh, dobili smo duplo više mandata nego što smo imali. Mi smo stranka koja najviše raste u Hrvatskoj.  Ostvarili smo najveći rast na izborima i to za nas puno znači. Važno je da se ne radi samo o zagrebačkoj stranci, osvojili smo mandate u 3., 7. i 8. izbornoj jedinici, a malo nam je nedostajalo u 4.,8. i 10. izbornoj jedinici, rekla je jutros za KAportal Draženka Polović, nova saborska zastupnica s liste Platforme Možemo! Dodala je da je za njih to "veliki vjetar u leđa za lokalne izbore. Tu smo ponikli i našu sredinu želimo mijenjati".  

Ova Karlovčanka je prokomentirala rezultate izbora, ali i napomenula da je jako važno da Možemo! u napredovanju stalno ima onu otvorenost i dosljednost prema biračima i cijeloj hrvatskoj javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što kažemo toga se i držimo i na taj način smo Hrvatsku značajno unaprijedili na političkoj razini, u političkom diskursu i u političkoj javnosti, kazala je Polović.

Dodala je da se nadala da Hrvatska neće ići dalje u desno po strukturi i mentalnom sklopu, kao i da će lijeva opcija slagati Vladu. Iako je za to sve manje šanse, podsjetila je kako je Sandra Benčić kasno sinoć "uputila jasnu poruku svim strankama koje su se klele da im je najvažnji cilj HDZ maknuti s vlasti". 

- Kad se zbroje svi mandati, postoji mogućnost slaganja manjinske Vlade koju smo mi spremni podržati. Ne znamo što će biti ali na muci se poznaju junaci. Sad ćemo vidjeti tko će što i kako, mi smo čisti jer smo od početka zastupali svoj stavove, rekla je Polović. 

Kako će se ulazak u Sabor odraziti na njezin privatni život još nije mogla komentirati, no kako je rekla, spremna je biti "saborska zastupnica koja sluša, čuje i marljivo radi". Polović je djelatnica Ekonomsko - turističke škole, a kako će sljedeće godine steći uvjet za punu mirovinu, neće biti problema da joj se treba "čuvati" radno mjesto, već će u mirovinu direktno iz Sabora. 

- Mislim da je Sabor ozbiljna stvar i da se u tom radu treba zaista posvetiti. Htjela bih zahvaliti svim biračima 7. izborne jedinice, Karlovčanima i Karlovčankama koji su nam dali povjerenje i biračima koji su izašli na izbore i doprinijeli demokratskom ozračju ovih izbora. Vjerujem da ću boreći se za opće dobro boriti za svakog pojedinačno u mojoj u 7. izbornoj jedinici, zaključila je Polović.  

Izdvojeno


Reci što misliš!