AKTUALNO / VIJESTI

Mesna industrija Pivac sa svojim tvrtkama iz Čakovca i Karlovca krenula u projekt revitalizacije svinjogojstva

Mesna industrija Pivac sa svojim tvrtkama iz Čakovca i Karlovca
krenula u projekt revitalizacije svinjogojstva

Mesna industrija Pivac, sa svojim tvrtkama Vajdom iz Čakovca i PPK Karlovac, započela je veliki projekt revitalizacije svinjogojske proizvodnje u Hrvatskoj, piše Poslovni.hr.

Kako navodi, Grupacija Pivac započela je s proširenjem kooperacije proizvodnje svinja u prosincu prošle godine, a samo je u prvih deset mjeseci ove godine u tov stavljeno 76.090 komada prasaca, što je povećanje od 42.232 komada na 59 farmi u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. U tom je razdoblju iz kooperacije zaklano 55.679 svinja, odnosno 25.405 više nego u isto vrijeme 2016.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše Poslovni, na tome ne planiraju stati nego pozivaju i sve druge proizvođače koji su spremni proizvoditi za njih da im se jave. Ambiciozni plan proširenja kooperantske proizvodnje bio je razlog da obiđemo nekolicinu kooperanta u Slavoniji. Svi kooperanti, koje smo posjetili, potvrdila su da im novi model kooperantskog odnosa ulijeva nadu da bi se svinjogojstvo, posebno u Slavoniji, moglo obnoviti i ponovo vratiti na vrijeme kada su farme bile pune tovljenika, a uzgajivači bili zadovoljni cijenom. Naglašavaju kako su izuzetno zadovoljni s fer i partnerskim odnosom.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!