AKTUALNO / VIJESTI

BRZO ĆE REGIRATI?

Dožupanica obećala: Kada to bude moguće, Karlovačka županija će među prvima zatražiti ublažavanje mjera – rad kafića, malih obrtnika...

Dožupanica obećala: Kada to bude moguće, Karlovačka županija će među prvima zatražiti ublažavanje mjera – rad kafića, malih obrtnika...
foto ilustracija

Naravno, sve to uz preduvjet da epidemiološka situacija bude zadovoljavajuća

Kada to situacija s pandemijom koronavirusa bude dozvoljavala, Karlovačka županija će među prvima zatražiti da na njenom području ponovo počnu raditi obrtnici i gospodarstvenici koji to sada ne smiju.

Najavila je to dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, odgovarajući na pitanje planira li Karlovačka županija otvaranje nekih trgovina i dodatno popuštanje mjera. Podsjetila je kako je iz Nacionalnog stžera civilne zaštite rečeno da će se, ukoliko u županijama budu povoljne situacije, njihovi zahtjevi za popuštanjem mjera razmatrati pojedinačno. U Karlovačkoj, podsjetimo, osam dana uzastopno nema novih slučajeva oboljevanja od koronavirusa. Od 28 do sad zabilježenih, 10 je osoba izliječeno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne bismo se htjeli preduhitriti, ali sve što Stožer radi i po pitanju gospodarstva i cjelotne slike je na tragu toga da se revitalizira gospodarstvo, bilo u sektoru obrtništva, građevine, ali i sektoru turizma. Najave jesu da će se otvoriti kafići, restorani, prvotno terase, gdje će za jednim stolom sjediti jedna, dvije osoba, iza kojih bi se dezinficirao cijeli taj prostor. Naravno da ćemo voditi brigu, kako o zdravstvenom stanju, tako i gospodarstvu. Čim za to bude situacija, kao i do sada, Karlovačka županija će biti jedna od prvih koja će tražiti popuštanje mjera, uz preduvjet da je epidemiološka slika dobra, rekla je Hajsan Dolinar.

Govoreći o ponovnom radu odgojnih ustanova, napomenula je da još nema odluke da će nastava početi u školama, te da dobro funkcionira elektronskim putem. No, kada se učenici vrate u svoje škole, bit će novina.

- Predviđa se da će, kad Nacionalni stožer donese odluku da se nastavlja u institucijama odgoj i obrazovanje, institucije koje rade u jednoj smjeni, najvjerojatnije raditi u dvije smjene kako bi se što manji broj učenika našao u prostoru, izjavila je Hajsan Dolinar.

Izdvojeno


Reci što misliš!