AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Čekaju se rezultati testova još pet osoba koje su bile na turniru u Zadru - iz Stožera mole građane da se pridržavaju mjera i uputa

Čekaju se rezultati testova još pet osoba koje su bile na turniru u Zadru - iz Stožera mole građane da se pridržavaju mjera i uputa

16 osoba nalazi pod mjerama samoizolacije, te će djelatnici PU Karlovačke obavljati nadzor nad istima.

Danas će biti testirano još pet osoba koji su bili na teniskom turniru u Zadru koji je, ispostavilo se, postao novo žarište zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije ponovili su da je jučer testirano 11 osoba i da su svi pristigli nalazi negativni. Rezultati danas testiranih osoba očekuju se u poslijepodnevnim satima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve testirane osobe vezane su uz teniski turnir u Zadru. Riječ je o 10-ero djece i 6 odraslih osoba. Teniski klub Karlovac naveo je 17 osoba koje su bile u bliskom kontaktu, a za jednu osobu je nakon epidemiološkog izvida utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu, kažu u Stožeru.

Navode da se trenutno 16 osoba nalazi pod mjerama samoizolacije te će djelatnici PU Karlovačke obavljati nadzor nad istima. Daljnja epidemiološka postupanja bit će sukladna rezultatima testiranja ili kliničkoj slici, o čemu će ovisiti i broj osoba za koje će biti predviđene mjere samoizolacije.

- Molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i uputa, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, kažu u Stožeru.

Izdvojeno


Reci što misliš!