AKTUALNO / VIJESTI

uoči novih mjera

Premijer je izjavio kako će uz epidemiološke ići i ekonomske mjere: 'Nastojimo naći rješenja'

Premijer danas nije niti potvrdio niti demantirao informaciju da će od subote biti zatvoreni lokali

Premijer je u Saboru stao pred novinare nakon što je u sabornici poslijepodne branio svoga ministra Ćorića. Premijer je o mjerama govorio samo načelno, očito je da se ti posljednji detalji i dalje bruse.

Mjere na razini države

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zna se da je danas poslijepodne potpredsjednik Vlade i prvi čovjek Nacionalnog stožera Davor Božinović organizirao sastanak sa županima jer je jasno da će mjere koje će sutra na sjednici Vlade biti predstavljene vrijedit će od subote, one će biti na razini države. 

Bit će iznimki, poput organiziranja nastave. Sjednica Vlade prvo je bila najavljena u deset sati, nakon toga prebačena je na 12. Premijer danas nije niti potvrdio niti demantirao informaciju predsjednika Republike koji je sinoć poručio da će od subote biti zatvoreni lokali. Plenković je rekao kako će uz epidemiološke mjere ići i one ekonomske.

''Mi smo pokazali kroz cijelu ovu krizu kako vodimo računa o privatnom sektoru. Za različite naknade za očuvanje radnih mjesta do kraja godine će biti isplaćeno više od osam milijardi kuna. Prema tome, nastojimo naći rješenja za one koji eventualno zbog epidemiološkim mjera neće moći raditi kao danas'', rekao je Plenković.

Početkom tjedna otvorilo se pitanje na sjednici vijeća za nacionalnu sigurnost hoće li cjepivo biti obavezno. Milanović je poručio da je on otvorio tu temu i da Vlada može računati na njega kao na svojevrsnog partnera. 

Izdvojeno


Reci što misliš!