AKTUALNO / VIJESTI

JEDINSTVO KRŠČANA

Karlovački baptisti i katolici ujedinjeni u molitvi u Nacionalnom svetištu na Dubovcu

Karlovački baptisti i katolici ujedinjeni u molitvi u Nacionalnom svetištu na Dubovcu

Povodom svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana slavljeno je euharistijskog slavlje te ostvaren ekumenski susret u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u utorak, 19. siječnja 2021. godine.

Misno je slavlje predvodio mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, a koncelebrirali su protojerej stavrofor Željko Pajić, grkokatolički župnik Uzvišenja svetog Križa u Karlovcu, vlč. Zlatko Golubić supsidijar i mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta. Na ekumenskom slavlju sudjelovao je i pastor Baptističke crkve u Karlovcu Ladislav Ružička

Tom je prigodom mons. Zvonimir Sekelj kazao kako kršćanstvo nije samo religija održavanja propisa i zakona te da se ne možemo ponašati prema svojim vlastitim mjerilima nego da prihvaćamo istine vjere i trudimo se u vlastitim životni prilikama jer kršćanstvo ne sputava nego oslobađa za ljubav i služenje bližnjima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U svemu što činimo trebamo gledati ne samo svoju korist nego prije svega ono što je važno za vječno spasenje nas i ljudi s kojima živimo - kazao je mons. Sekelj na početku ekumenskog liturgijskog slavlja.

Pozivajući karlovačkog baptističkog pastora Ladislava Ružičku, mons. Antun Sente se prisjetio nedavnog susreta u karlovačkoj bolnici prilikom posjeta oboljelih od virusa Covida 19. Susrevši se s bolesnicima mons. Sente je među pacijentima primijetio pastora Ladislava Ružičku. 

- Siguran sam da je Pastorova molitva toga dana doprinijela većem odazivu pacijenata na molitvu kao što sam siguran da je moja molitva skratila dane bolovanja u karlovačkoj bolnici pastora Ružičke te sada može s nama slaviti Gospodina - kazao je tom prigodom mons. Sente i pozvao pastora Ružičku da okupljenim vjernicima uputi prigodnu riječ. 

- Zahvalan sam za taj naš susret u bolnici kao i za srdačan poziv da sudjelujem u ovoj svečanosti i u ovom zajedništvu - uzvratio je baptistički pastor Ladislav te sve nazočne pozdravio želeći im mir Božji. 

– Želim vam da svi ostanemo zdravi, da ne budemo zaraženi virusom grijeha koji razdvaja čovjeka od čovjeka i odvaja čovjeka od Boga za cijelu vječnost - zaključio je pastor Ružička. 

GODINA SVETOG JOSIPA

U Godini svetog Josipa posebno se časti sveti Josip zaštitnik Hrvatske, grad Karlovac i Karlovačka županija u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. 
Program: 
* 6:00 sveta misa koju prenosi HKR i Televizija NaSveJak. 
* 17:45. - pobožnost svetom Josipu koja se sastoji od krunice, litanija i kratkih meditacija svetom Josipu 
* 18:30 - misno slavlja koje svake nove srijede predvodi i propovijeda novi svećenik, te liturgijsko pjevanje animira nova skupina pjevača. Na kraju misnog slavlja novi vjernici svjedoče svoju vjeru te iskustvo moćnog zagovora svetog Josipa

Izdvojeno


Reci što misliš!