AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Uskrs je protekao uz dosta sunčana vremena, ali ovo će biti samo kratkotrajno smirivanje

Uskrs je protekao uz dosta sunčana vremena, ali ovo će biti samo kratkotrajno smirivanje

Sa sjevera se preko cijele Europe premješta dugačka hladna fronta s novom pravom porcijom zime.

Uskrs je protekao uz dosta sunčana vremena, ali u hladnijem i vjetrovitijem tonu od prethodnih nekoliko koji su bili doduše kasnijem dijelu travnja. No, ovo će biti samo kratkotrajno smirivanje.

Sa sjevera se preko cijele Europe premješta dugačka hladna fronta s novom pravom porcijom zime. Do naših krajeva će stići u utorak, pa će uskrsni ponedjeljak biti pravi predfrontalni:  južinu i pad tlaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DO KRAJA DANA

Tako će prijepodne biti sunčano, gotovo pretežno vedro uz slab vjetar, na kopnu gotovo tiho.
No, sredinom dana jača jugozapadnjak.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će popodne biti umjeren, na udare biti i jak, osobito u višem gorju. Uz južinu, bit će osjetno toplije nego jučer, oko 16 °C. Sunčano, vedro, a prema kraju dana sa zapada porast naoblake kad u Međimurju i uz granicu sa Slovenijom može već biti grmljavinskih pljuskova.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu popodne sunčano, ponegdje uz nešto malo oblaka, ali toplije nego jučer. Uz slab do umjeren jugozapadnjak - ugrijat će oko 15 °C.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti poslijepodne vedro uz temperature oko 15 °C, slično kao i jučer, ali će uz slab vjetar južnih smjerova biti osjetno ugodnije nego danas.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će popodne jačati južina: temperature će uz obalu biti oko 15 °C, u gorju osjetno više od jučerašnjih. Zapuhat će umjereno jugo i jugozapadnjak te jačati. Prema večeri će se skupljati visoki, zatim i slojeviti oblaci kao najava pogoršanja koja stiže u noći na utorak.

U NASTAVKU TJEDNA

Najavljena promjena vremena stiže u noći na utorak. Kao i inače, kiša, potom susnježica i mokar snijeg krenut će prvo u najzapadnijim krajevima unutrašnjosti. Do jutra će padati u velikom dijelu unutrašnjosti, a prema večeri i na istoku. Stvorit će se tanji snježni pokrivač, a u gorju konkretniji. Pravi zimski dan uz pad temperature za 10tak stupnjeva u odnosu na današnje maksimalce i uz sjeverac. Brzo će doći, ali i proći. Iza sebe ostavlja hladnoću i opasnost od jakog mraza zbog jutarnjih debljih minusa. Za vikend  opet proljetno.

Promjena neće poštedjeti ni Jadran.  Tijekom utorka će duž cijele obale biti kiše, često u obliku grmljavinskih pljuskova, moguće su i nevere. Na sjevernom Jadranu će naglo okrenuti na snažnu buru pa su susnježica i snijeg, osim u Istri, izgledni i u Primorju, čak i u dijelu srednjeg Jadrana kako će se bura širiti na jug. U srijedu smirivanje, ali uz vrlo hladna jutra. Pred vikend južina.

Iskoristite današnji dan, između ostalog za zaštitu biljaka ili za pravovremeni povratak s puta, prije naleta zime u utorak.

Izdvojeno


Reci što misliš!