AKTUALNO / VIJESTI

PROZVAO GRAD I ŽUPANIJU

Nakon tragičnog stradavanja 40-godišnjeg biciklista, HSP Karlovačke županije ukazao na lošu prometnu signalizaciju i infrastrukturu

Nakon tragičnog stradavanja 40-godišnjeg biciklista, HSP Karlovačke županije ukazao na lošu prometnu signalizaciju i infrastrukturu
foto ilustracija

Dodaju se se zalažu da se na karlovačkim cestama, kako lokalnim tako i županijskim, jasno i precizno označe i naglase biciklističke rute, vinske ceste, te postave oznake kulturne baštine

Nakon tragičnog stradavanja 40-godišnjeg biciklista kod Lemić Brda, oglasio se HSP Karlovačke županije koji, kako kažu, ponovo "podsjeća, ističe i upozorava na lošu prometnu signalizaciju na karlovačkim, županijskim i lokalnim prometnicama".

- HSP kao stranka reda, rada i zakona, poziva najodgovornije u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji da žurno pristupe rješavanju prometne signalizacije na brojnim cestama oko Karlovca (Vukmanić, Knez Gorica, Popović Brdo, Pokupska dolina, Ladvenjak, Mahično, Zadobarje itd.), Ozlja (Podbrežje, Svetice, Jaškovo, Durlinci itd.) Duge Rese, Ogulina, Netretića itd, navodi HSP u današnjem priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju se se zalažu da se na karlovačkim cestama, kako lokalnim tako i županijskim, jasno i precizno označe i naglase biciklističke rute, vinske ceste, te postave oznake kulturne baštine.

Sve to, navode HSP-ovci treba napraviti u cilju smanjenja mogućih nesreća, boljeg obavještavanja kako domaćeg pučanstva, tako i brojnih turista sa rekreacijskim mogućnostima, gastronomskom ponudom i povjesnim nasljeđem Karlovačkog kraja.

- Budući da je Karlovačka županija postala poželjna turistička destinacija, tj. bilježi znatan turistički napredak, ali nažalost prednjači po broju prometnih nesreća, u odnosu na druge hrvatske županije, uglavnom zbog loše prometne signalizacije i lošeg održavanja kako županijskih tako i lokalnih cesta, kažu još HSP-ovci.

Izdvojeno


Reci što misliš!