AKTUALNO / VIJESTI

ZAŠTITA POTROŠAČA

Sve češće na police trgovina dolaze proizvodi koji mogu biti opasni po zdravlje?! Karlovačka udruga traži odštete i sankcije

Sve češće na police trgovina dolaze proizvodi koji mogu biti opasni po zdravlje?! Karlovačka udruga traži odštete i sankcije
foto KAportal/Pixabay

Kako je dodala Marina Novaković Matanić, također će tražiti i određene kazne za sve sudionike koji su takav proizvod stavili na tržište, ali i dodatne mjere da se kontrola hrane što više poveća.

Sve češće izvještavamo o proizvodima koje se po hitnom postupku moraju maknuti s polica trgovina jer ne udovoljavaju propisanim standardima. No to je manje važno nego činjenica da ti proizvodi dolaze u naše trgovine iako mogu predstavljati opasnost po zdravlje konzumenata.

Stoga je Udruga za zaštitu potrošača grada Karlovca Korana od Ministarstva poljoprivrede zatražila sastanak zbog konstantnog povlačenje prehrambenih proizvoda s tržišta što će se i dogoditi u ponedjeljak. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što ćemo mi tražiti kao Udruga je svakako zaštita potrošača u najvećoj mjeri, ali i sigurno promjenu zakonodavnog okvira gdje tražimo ne samo da potrošači dobiju naknadu štete u iznosu proizvoda koji su kupili, nego i nadoknadu štete što su takav proizvod konzumirali i ugrozili na taj način svoje zdravlje, kazala nam je predsjednica udruge Marina Novaković Matanić. 

Kako je dodala, također će tražiti i određene kazne za sve sudionike koji su takav proizvod stavili na tržište, ali i dodatne mjere da se kontrola hrane što više poveća. 

Izdvojeno


Reci što misliš!