AKTUALNO / VIJESTI

OTVORENO PISMO

Bivši tajnik Autokluba Duga Resa Ivan Benković upozorio na nepravilnosti i tvrdi: Ne mogu mi oprostiti uspjeh, sve sam napravio kao volonter, oni sada dijele novac!

Bivši tajnik Autokluba Duga Resa Ivan Benković upozorio na nepravilnosti i tvrdi: Ne mogu mi oprostiti uspjeh, sve sam napravio kao volonter, oni sada dijele novac!

"Na vama je da odlučite da li ćemo zajedno kao i do sada nastavit raditi za dobrobit Autokluba ili ćemo ga prepustiti onima koji imaju osobne ciljeve i interese"

Bivši dugogodišnji tajnik Autokluba Duga Resa Ivan Benković upozorava na nepravilnosti u radu i tvrdi. Ni jedan Autoklub u Hrvatskoj nema naknade za članove Upravnog odbora.

Dugogodišnji tajnik Autokluba Duga Resa Ivan Benković, koji je prije nešto više od godinu dana podnio ostavku na ovu funkciju iz osobnih razloga, nezadovoljan djelovanjem Kluba i odlukama koje se donose, odlučio je javno se obratiti članovima Skupštine, Nadzornog odbora i široj javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svom obraćanju podsjeća na djelovanje kluba od rata na ovamo i na projekte koje je realizirao, iako, kaže, nikad nije bio zaposlen u Klubu, ali i proziva sadašnje vodstvo te Upravni odbor za nepravilnosti u radu, isplate naknada članovima Upravnog odbora, koje kao neprofitna udruga, tvrdi, nema ni jedan Autoklub u Hrvatskoj.   

Priopćenje Ivana Benkovića prenosimo u cijelosti.

Autoklub je mobiliziran 1992 godine. Nakon demobilizacije prostora 30. 11. 1996 godine održava se obnoviteljska Skupština Autokluba. Za tajnika je izabran Ivan Benković, a za predsjednika Mijo Bišćan. Tada u vlasništvu AK nije bilo ništa.

Prvi projekt Upornim radom na volonterskoj osnovi uspio sam kroz sve administrativne zavrzlame kroz cca 5 godina sve raspetljati i na taj način zapravo priskrbiti cca 9000 m2 zemljišta u vlasništvo AK i to građevinsko od neplodnog. Drugi projekt izgradnje stanice za tehnički pregled oko 7.500.000 kn prva linija i 2.500.000 kn druga linija od velikog značaja za Grad cca 9 zaposlenih, oko 13000 pregleda vozila godišnje, nije trebalo voziti u Karlovac, a porezi od zaposlenih i drugi prihodi išli su Gradu

Priznanje Grada Autoklubu i Priznanje i nagrada HAK-a (ručni sat sa posvetom meni). Treći projekt Samoposlužna automatska autopraonica cca 1 000.000 kn. Četvrti projekt - Legalizacija postojeće zgrade. Peti projekt - Rekonstrukcija postojećeg poligona. Šesti projekt - Nova zgrada Autokluba cca 600 m2 sa suvremenim  poslovnim prostorima za Autoklub, auto školu, najam osiguravateljima i servis vozila cca 5 000.000 kn.

Trenutno je u prostoru AK zaposleno oko 25 osoba. Priznanje Grada Upravnom odboru 2020 g. čiji sam bio član. Svi znate za to samo je upitno tko to želi priznati, a tko iz nekih svojih razloga ne želi.

SURADNJA S GRADOM

Grad je 1998. naručio izradu Stručne podloge za prostor Autokluba - gradonačelnik Nikola Biličić.
 

Pokušaj suradnje s gradom –Boljar vezano za natjecanja za sredstva iz fondova. Zabranio djelatnicima iz gradske uprave bilo kakve aktivnosti vezane uz isto. Bilo je izgledno za vrijeme izgradnje nove zgrade povući neka sredstva za energetsku učinkovitost -cca 500 000 kuna (dizalice topline), a možda i neki drugi način uz pomoć Grada.

Dosadašnji predsjednik je bio 4 godine dogradonačelnik i kroz to razdoblje nije mogao organizirati izgradnju kružnog toka kako bi se ispiti autoškola obavljali u D. Resi.
Također da nisam sadašnjeg tajnika i djelatnika servisa uspio privoliti da se zaposle kod nas, po Upravnom odboru sada bi vrlo vjerojatno bio „ključ u bravi“.
 

Meni članovi Upravnog odbora nikako ne mogu oprostiti uspješnost u realizaciji projekata, a pogotovo što sam spriječio u interesu Autokluba  podjelu dijela preostalih sredstava sa porezima i doprinosima na nagrade članovima Upravnog odbora čiji sam bio član i tajnik po kriterijima koji su oni sami sebi odredili cca 1% od posljednje investicije neto.

Na sjednici 25. 11. 2021 godine bez mog glasa donijeli su Odluku o naknadi Članovima Upravnog odbora i Nadzornog, a predsjedniku 15 000 kuna neto, iako je već dobio 5000 kuna. Za članove dosadašnje skupštine nitko ne mari iako su također doprinosili donoseći važne odluke koje se nisu mogle realizirati bez odobrenja Skupštine.

Napominjem ovo je Neprofitna udruga i niti jedan Autoklub u RH nema naknadu za članove Upravnog odbora. Isti sada ne biraju sredstva da mene i vas koji niste bezrezervno na njihovoj strani izbace iz daljnjeg sudjelovanja tako da su na istoj sjednici opet bez mog glasa utvrdili prijedlog sastava nove Skupštine za Izbornu skupštinu i to bez nas koji smo dosadašnjim radom po meni zavrijedili da i dalje uspješno vodimo Autoklub, dovodeći nove osobe koji su prijatelji i rodbina kako bi „skrojili“ sastav Skupštine koji će podržati sve njihove naume što ispada da Upravni odbor upravlja Skupštinom umjesto obrnuto.

Ukoliko imate pitanja vezano za isto rado ću pojasniti, a na vama je da odlučite da li ćemo zajedno kao i do sada nastavit raditi za dobrobit Autokluba ili ćemo ga prepustiti onima koji imaju osobne ciljeve i interese, a izazova još ima mnogo; od pokretanja Autoškole, ispita, pomoći na cesti i drugo kako bi s ponosom i dalje znali što smo stvorili zajedno i to nam nitko ne može oduzeti.

Ukoliko sam u dosadašnjem radu i pogriješio prema nekome što je moguće žao mi je, ali radio sam sve za dobrobit našeg AUTOKLUBA i Grada.

Ivan Benković, dipl. ing.

Izdvojeno


Reci što misliš!