AKTUALNO / VIJESTI

IN MEMORIAM

Preminuo je poznati karlovački liječnik dr. Vinko Omrčen

Preminuo je poznati karlovački liječnik dr. Vinko Omrčen

U Karlovcu je u 85. godini preminuo dr. Vinko Omrčen, karlovački liječnik-internist i dugogodišnji voditelj Gastroenterološkog odsjeka u Službi za unutarnje bolesti Medicinskog centra u Karlovcu.

Posljednji ispraćaj pokojnog doktora Omrčena biti će u ponedjeljak, 24. siječnja 2022. u 14:30 sati na Rimokatoličkom groblju. 

Rođen je u Tijarici kraj Sinja 3. kolovoza 1935. godine. Maturirao je na rakovačkoj Gimnaziji 1955. godine. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1962. godine, a specijalizirao internu medicinu 1972. godine. Poslijediplomski ispit iz gastroenterologije i hepatologije položio je 1978. godine.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao liječnik opće medicine isprva radi u Draganiću (1965), potom u službi interne medicine Medicinskog centra i Opće bolnice Karlovac (1965-2001). Od 1989. do 1999. godine voditelj je Gastroenterološkog odsjeka u Službi za unutarnje bolesti Medicinskog centra u Karlovcu. 

fotografija: (Liječnici Internog odjela Opće bolnice Karlovac 1975. godine (Internisti) s lijeva na desno: gornji red: Rudolf Muhvić, Predrag Stojanović, Vinko Omrčen, Mladen Šok, Boro Vitas; donji red: Dragutin Novosel, Ana Pećanac, Ivo Rogoz

(foto: KAfotka.net)

 

Bio je dugogodišnji sportski liječnik, posebice košarkaša Željezničara i nogometaša Karlovca te voditelj ambulante za sportsku medicinu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!