AKTUALNO / VIJESTI

SANACIJA ŠTETE

Za štetu uzrokovanu tučom Vlada odobrila 54 milijuna kuna hitne pomoći - na nadoknadu štete mogu računati i u Draganiću i Ozlju

Za štetu uzrokovanu tučom Vlada odobrila 54 milijuna kuna hitne pomoći - na nadoknadu štete mogu računati i u Draganiću i Ozlju

Ponovimo kako je županica Karlovačke županije proglasila prirodnu nepogodu za Grad Ozalj te Općinu Draganić zbog vremenske nepogode uzrokovane tučom, koja je na ovom područje uzrokovala štetu 2. lipnja, a za ozaljsko područje i 13.lipnja

Za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča na područjima Varaždinske, Međimurske, Krapinsko - zagorske, Koprivničko - križevačke, Zagrebačke i Karlovačke županije Vlada je odobrila žurnu pomoć u ukupnom iznosu do 54 milijuna kuna za štete uzrokovane tučom u svibnju i lipnju. 

Pritom se 25 milijuna odnosi na poljoprivrednike, pet milijuna na sanaciju nerazvrstanih cesta koje najčešće vode do poljoprivrednih zemljišta, 6 milijuna kuna je osigurana pomoć drugim gospodarskim sektorima, a preostalih 18 je sanacija šteta na javnoj strukturi, osim nerazvrstanih cesta, te na stambenim objektima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz odluke je razvidno da će se sredstva raspodijeliti proporcionalno udjelu iznosa pomoći na razini pojedine županije u ukupnim zahtjevima županija.

Ponovimo kako je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin proglasila prirodnu nepogodu za Grad Ozalj te Općinu Draganić zbog vremenske nepogode uzrokovane tučom, koja je na navedenom području nanijela velike štete na poljoprivredi, prometnoj infrastrukturi, stambenim i gospodarskim objektima dana 2. lipnja, a za ozaljsko području i dana 13. lipnja. 
 
Iz Ministarstva poljoprivrede obavještavaju i da je objavljen natječaj koji se odnosi na obnavljanje proizvodnog potencijala, ulaganje u infrastrukturu i opremu, ako štete prelaze 30 posto, a pomoć Vlade, poljoprivrednicima pokriva izgubljeni prihod, troškove i investicije na gospodarstvima koja nemaju štetu od 30 posto.

Izdvojeno


Reci što misliš!