AKTUALNO / VIJESTI

šokantan slučaj

Pedofil iz Hrvatske seksualno zlostavljao unuku (8), pa pobjegao od banjalučke policije

Pedofil iz Hrvatske seksualno zlostavljao unuku (8), pa pobjegao od banjalučke policije
Pixabay.com

Šokantan slučaj seksualnog zlostavljanja djeteta prijavila je majka maloljetne žrtve

Pedofil I.M. (60), državljanin Hrvatske, u veljači prošle godine prijavljen je zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnje djevojčice u Banja Luci, no i dalje je nedostupan pravosudnim institucijama Republike Srpske. Osumnjičeni je, nakon što je prijavljen za ovo teško kazneno djelo, uspio pobjeći u Hrvatskoj u kojoj je i danas, piše Srpskainfo.

''Tužiteljstvo je stavilo prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora i raspisivanje potjernice prema osumnjičenom. Osnovni sud u Banja Luci donio je rješenje kojim se određuje pritvor prema osumnjičenom, s naredbom da se izda međunarodna potjernica'', izjavila je za Srpskainfo Maja Đaković Vidović, glasnogovornica Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.
Slučaj prijavila majka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šokantan slučaj seksualnog zlostavljanja djeteta prijavila je majka maloljetne žrtve.

''Majka djevojčice uhvatila je na djelu osumnjičenog, inače očuha svog supruga, kako zlostavlja unuku'', izjavio je ranije izvor blizak istrazi.

Nakon što je majka vidjela zlostavljanje, kćer joj se povjerila kako to nije prvi put da ju djed zlostavlja. Nakon što je slučaj prijavljen, djevojčica je upućena na liječničke preglede, a obavljena su i medicinska vještačenja.

Majka djevojčice za medije je ispričala kako je osumnjičenog prijavila 12. veljače 2021. godine, 40 minuta nakon što je saznala za zlostavljanje.

''Ne da je užasno, ovo je nešto na što nitko ne može biti spreman, ovo su rane koje ne zarastaju i agonija koja ne prestaje. On je u našim životima od 2013. godine, što znači da je to osoba koja moje dijete poznaje od rođenja. Četiri puta ju je seksualno zlostavljao, prijetio joj i prepadao je'', ispričala je ranije majka žrtve.

Istog dana u 15.03 sati automobil osumnjičenog snimile su kamere. Majka je kazala kako je policija garantirala da muškarac neće moći napustiti Banja Luku, no on je auto iste noći ostavio u blizini graničnog prelaza Izačić.

Kako piše Srpskainfo, osumnjičeni je optužbe negirao i tvrdi kako je morao pobjeći iz Banja Luke jer mu je bila ugrožena sigurnost.

Izdvojeno


Reci što misliš!