AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Stiže prvi toplinski val. Na kopnu vruće, na moru i sparno. Tropske noći donose još teže dane

Stiže prvi toplinski val. Na kopnu vruće, na moru i sparno. Tropske noći donose još teže dane

U kopnenim predjelima u toplinskom valu ostajemo do subote kada su izgledni grmljavinski pljuskovi kojih lokalno može biti i tijekom utorka i srijede.

Novi tjedan će obilježiti prvi toplinski val – dnevna temperatura će često biti oko 35 °C, a sve toplije i teže će biti i noći.

Tjedan će početi sunčanim vremenom. Već prijepodne će biti vruće, a maksimalna temperatura većinom između 31 i 36 stupnjeva. UV indeks će uz vedrinu neba u cijeloj zemlji biti vrlo visok pa između 11 i 16 sati treba izbjegavati izravno sunce jer se opekline mogu dobiti već nakon 10-ak minuta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kopnenim predjelima u toplinskom valu ostajemo do subote kada su izgledni grmljavinski pljuskovi kojih lokalno može biti i tijekom utorka i srijede. Temperatura će u većini predjela biti oko 35 °C, a sve toplije će biti noći pa će idućih dana i minimalna temperatura ostati iznad 20 stupnjeva. Utorak će prema nama procuriti malo vlage pa su uz visoke dnevne temperature moguća izražena nevremena.

Na Jadranu do kraja tjedna sunčano, vedro, vruće i sparno. Već sada su problem tropske noći koje će idućih dana biti još teže jer će temperatura u većini predjela ostati iznad 25, mjestimice tek malo ispod 30 °C. Nakon toplih noći uslijedit će vrući ili vrući dani.

Izdvojeno


Reci što misliš!