AKTUALNO / VIJESTI

LIJEPO PRIZNANJE

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa uvršten na Zlatnu listu najboljih suvremenih umjetnika svijeta za 2022. godinu

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa uvršten na Zlatnu listu najboljih suvremenih umjetnika svijeta za 2022. godinu

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa dobio je još jedno značajno priznanje - uvršten je na Zlatnu listu najboljih suvremenih umjetnika za 2022. godinu. Lista je predstavljena na frankfurtskom sajmu umjetnosti Discovery Art Fair, a neka od najslavnijih imena koja nalazimo u prijašnjima izdanjima Zlatne liste uključuju Jeffa Koonsa (čija su djela prodavana za ogromne iznose, uključujući najmanje dvije rekordne aukcijske cijene za djelo živućeg umjetnika: 58,4 milijuna USD za Balloon Dog (Orange) 2013. i 91,1 milijun USD za Zeca 2019.), Alfred Leslie (likovni i filmski umjetnik, jedan od najznačajnijih predstavnika novog realizma) i drugi.

Posebno izdanje Zlatne liste u obliku magazina dostupno je osim online i digitalnoj formi (EBSCOhost, PressReader, Pocketmags, Magzter, ZINIO, iOS, Google Play), i u tiskanom obliku i to kod Barnes & Noble koji je najveći je svjetski maloprodajni prodavač knjiga i vodeći trgovac sadržajem, digitalnim medijima i obrazovnim proizvodima i to na oko 600 lokacija u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u 476 američka grada u 47 saveznih država i teritorija, i Kanadi. Tiskano izdanje je također u distribuciji na 136 lokacija najstarijeg izraelskog lanca knjižara Steimatzky.

Krupa, koji je prije nekoliko mjeseci osvojio i 1. nagradu na međunarodnoj izložbi New Generations - Miami, trenutno izlaže na 18. Međunarodnom bienalnom festivalu portreta INTERBIFEP u Tuzli,  1. Međunarodnom bijenale grafike u gradskoj galeriji slika u Tirani (Albanija) i 9. hrvatskom triennalu akvarela u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred njim je ove godine još i nastup na 11. Međunarodnoj izložbi kineske kaligrafije i slikanja tušem (Tokyo, Japan) i za sam kraj godine mala samostalna izložba u likovnom salonu Ljudevit Šestić u Karlovcu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!