AKTUALNO / VIJESTI

TRAŽI SE VLASNIK

Detalji šokantnog slučaja iz Karlovca. Igrala se s prijateljicom kada ju je napao pas, izgrizao je po licu - policija istražuje slučaj

Detalji šokantnog slučaja iz Karlovca. Igrala se s prijateljicom kada ju je napao pas, izgrizao je po licu - policija istražuje slučaj

Novi šokantan napad psa i to na dijete. Ovaj put u Karlovcu. Intenzivno se traga za vlasnikom psa koji je izgrizao osmogodišnju djevojčicu. S ozljedama lica završila je u bolnici

Čiji je pas koji je ugrizao osmogodišnju djevojčicu u Karlovcu - policija još istražuje. Poznato je samo da je riječ o mješancu koji je curicu napao u ulici, ispred zgrade dok se igrala s prijateljicom.

Vera Benić iz Karlovca kaže ju je šokiralo kad je čula.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kako ne bi znala tu djevojčicu, djeca stalno idu ovdje, a ima puno psa lutalica", kaže Benić.

Djevojčica je u bolnicu stigla u pratnji obitelji. S dvije do tri ugrizne rane na licu završila je odmah na hitnom prijemu.

"Negdje oko šest sati je podvrgnuta operativnom zahvatu, općoj anesteziji, učinjena je primarna obrada rana. I dijete je uredno provelo noć s majkom i nakon jutrošnje vizite pušteno je na kućno liječenje", kaže specijalist otorinolaringolog OB Karlovac, Filip Miletić.

Kako je došlo do ugriza - policija bi odgovore trebala dobiti nakon razgovora sa svim sudionicima.

"Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Vlasnika još ne znamo, evo i dalje se radi na tome da saznamo tko je", kaže Katarina Nadia Požega, policijska službenica za odnose s javnošću PU Karlovačke.

Vlasnici pasa zgroženi - tvrde - neodgovorno je psa voditi bez lanca, bez obzira o kojoj pasmini je riječ.

"Ona je dobra, ja to znam, al nikad ne znaš što se može desiti da izreagira da napadne ili osobu ili drugog pasa, tako da", kaže Magdalena iz Karlovca.

"Kakav je gazda takav je i pas. Zapravo, kako kažu: pas je ogledalo svog vlasnika, i kako ga gazda nauči takav i je", poručuje Anica iz Karlovca.

"Ja kažem da je to strašno. Je ima, ja sam vidjela puno ljudi pse puste", tvrdi Snježana iz Karlovca.

Sličnih slučajeva već je bilo na ovom području. No uglavnom su to bili ugrizi od poznatih vlasnika pasa, ne lutalica. Liječnici u svakom slučaju apeliraju da u slučaju ugriza odmah potraže pomoć.

"Opasno je ako se ne reagira na vrijeme, a ako se reagira na vrijeme naravno u konzultaciji s epidemiologom zbog nužne profilakse prođe sve u redu", zaključuje Miletić.

Djevojčica koju je pas ugrizao jučer poslijepodne - na sreću dobro se oporavlja, jer nije riječ o ozljedama opasnim po život.

Izdvojeno


Reci što misliš!