AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Vratilo se proljeće, temperatura zraka ide i do 19 stupnjeva Celzija. Ali jedno će mnoge posebno razveseliti!

Vratilo se proljeće, temperatura zraka ide i do 19 stupnjeva Celzija. Ali jedno će mnoge posebno razveseliti!

Idućih dana na kopnu iznadprosječno toplo i uz dosta sunca, u subotu jače naoblačenje i povremena kiša.

Idućih nekoliko dana stabilnije i sunčanije. Naime, bit ćemo u polju malo povišenog tlaka zraka, dok će se fronte i vlagom bogatiji zrak sve do vikenda zadržavati sjevernije od naših krajeva.

U takvoj situaciji ujutro i prijepodne djelomice, na moru i uz njega i pretežno vedro. Lokalno kratkotrajne magle može biti u nizinama i po kotlinama, ali i na moru uz zapadnu obalu Istre. Vjetar uglavnom slab, a u Dalmaciji slaba do umjerena bura i tramontana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jutro na kopnu malo hladnije. Temperatura od 0 do 4 °C, u gorju mjestimice i u malom minusu te uz noćnu vedrinu postoji mogućnost za slab mraz, a na Jadranu od 8 do 11 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a od sredine dana lokalno će biti više oblaka. Vjetar uglavnom slab ili će biti mirno, a temperatura slična današnjoj. Bit će ugodno na oko 16 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčanije i ugodnije. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti nekoliko stupnjeva viša od današnje te će se činiti znatno ugodnije.

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo u zaleđu uz prolazan razvoj oblaka. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i na otocima prolazno i pojačan maestral, a temperatura se neće značajnije mijenjati, bit će između 17 i 19 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano. Duž obale oko 16 ili 17 °C, a podjednako ugodno će biti ponegdje i u samom gorju uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, lokalno i koji stupanj više od toga.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu iznadprosječno toplo i uz dosta sunca, u subotu jače naoblačenje i povremena kiša. Ostalih dana uglavnom suho, sve do noći na utorak kada je opet vjerojatnost za oborine nešto veća. Vjetar većinom slab, samo prolazno u petak umjeren jugozapadnjak te krajem vikenda sjeverozapadnjak, pa u takvim uvjetima može biti jutarnje magle, osobito u nedjelju. Jutra od vikenda manje hlada, dok u petak može još biti slabog mraza.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu barem djelomice sunčano, samo u subotu i u noći na utorak jače naoblačenje uz veću vjerojatnost za malo kiše ili poneki pljusak. Slijede za doba godine iznimno topli dani.

Izdvojeno


Reci što misliš!