AKTUALNO / VIJESTI

lički razbojnici

Karlovački sudac pritvorio lopove koji su provalili u dvije kuće i odnijeli plijen vrijedan čak 37.000 eura: "Ukrali su nakit, novac i oružje"

Karlovački sudac pritvorio lopove koji su provalili u dvije kuće i odnijeli plijen vrijedan čak 37.000 eura:
KAportal/PIXSELL

Kaznena djela počinila su dvojica muškaraca, 47-godišnjak i 19-godišnjak.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je prihvatio prijedlog tužiteljstva i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela dvojici razbojnika odredio istražni zatvor. Sumnja se da su oni u dva navrata provalili u dvije kuće i odnijeli plijen vrijedan čak 37.000 eura.

- Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je 21. ožujka 2024., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenih hrvatskih državljana (2005. i 1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela teške krađe. Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika, zajedno i prema prethodnom dogovoru, 15. rujna 2023. s pomoću pogodnog alata nasilno otvorili vrata jedne obiteljske kuće na području Gospića te iz nje, po pretraživanju prostorija, uzeli novac, zlatni nakit i dvije optike. Osnovano se sumnja i da su nasilno otvorili zaključani ormar za siguran smještaj oružja iz kojeg su uzeli pušku oštetivši time četvero članova te obitelji za vrijednost od oko 22.000 eura - kažu u tužiteljstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osnovano se sumnja i da su dvojica osumnjičenika od 31. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024., zajedno i po prethodnom dogovoru, došli do jedne obiteljske kuće na području Otočca i s pomoću pogodnog alata nasilno otvorili balkonska vrata te ušli u unutrašnjost kuće iz koje su uzeli novac, pušku, dva pištolja s pripadajućim okvirima, oružje za omamljivanje životinja, noćnu optiku te neutvrđenu količinu streljiva, dron, kao i razni zlatni i srebrni nakit. Osnovano se sumnja da su time oštetili 57-godišnju žrtvu za iznos od oko 15.000 eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!