AKTUALNO / VIJESTI

SA SIGURNIJE CESTE

Karlovačka policija odredila nove lokacije za postavljanje kamera za nadzor brzine! Doznajemo gdje će biti i kako će se njima kontrolirati vozači

Karlovačka policija odredila nove lokacije za postavljanje kamera za nadzor brzine! Doznajemo gdje će biti i kako će se njima kontrolirati vozači
Ilustracija/Pixsell

Nova kućišta za kamere biti će instalirana na lokacijama za koja smo na temelju analitičkih pokazatelja i informacijama s terena procijenili da su najadekvatnija

Policija je najavila postavljanje novih kamera za nadzor brzine na više lokacija po cijeloj Hrvatskoj, dok KAportal doznaje kakva je trenutna situacija i plan po tom pitanju na području PU karlovačke koja se teritorijalno poklapa s Karlovačkom županijom.

Trenutno su na na raspolaganju četiri stacionarne kamere za nadzor brzine, marke Gatso, koje se postavljaju u 9 raspoloživih kućišta, rečeno nam je u policiji. Instaliraju se, dodaju, na sljedećim lokacijama:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Draganić (DC1); Turan (DC1); Cerovac Vukmanićki (DC1); Tušilović (DC1); Slunj (DC1); Rakovica (DC1); Karlovac, ulica Braće Gojak; Ogulin, Stara cesta (DC42) i Josipdol, Siča (DC42).

U PU karlovačku stiže još jedna kamera, ali i tri adekvatna kućišta pa će i ona biti "rotirana" na više pozicija. 

- Nova kućišta za kamere biti će instalirana na lokacijama za koja smo na temelju analitičkih pokazatelja i informacijama s terena procijenili da su najadekvatnija  i to na području Grada Duge Rese, Gornje Mrzlo Polje Mrežničko (DC3); Općina Žakanje (DC6) i Općina Rakovica, Čatrnja (DC42), rečeno nam je u PU karlovačkoj. 

- Prekršaji utvrđeni Gatso kamerama koje su radarski uređaju, procesuiraju se na način da nadležna policijska postaja vlasniku vozila šalje obavijest o počinjenom prekršaju, zajedno s uplatnicom i formularom o podacima od vozača. Vlasnik može platiti kaznu ili dostaviti podatke o vozaču, ukoliko je vozilom upravljala druga osoba, objasnili su nam u policiji postupak koji slijedi nakon što kamera vozača "snimi" u prekršaju.

Nakon što vlasnik dostavi podatke o vozaču, dodaju, istom se također šalje obavijest o počinjenom prekršaju s uplatnicom i objašnjenjem o načinu plaćanja kazne, odnosno ovisno o težini prekršaja (prekoračenju brzine) započinje prekršajni postupak.

- Tijekom 2023. godine na našem području sankcionirana su 2572 vozača, čiji prekršaji su zabilježeni Gatso kamerama, dok je u prva 3 mjeseca 2024. godine sankcionirano 529 takvih vozača, rečeno nam je još u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!