AKTUALNO / VIJESTI

MREŽA

Policija uhitila sedmoricu krijumčara ljudi, "pali" Ukrajinac, Iračanin, Turčin, Sirijac, Hrvat te državljanin BiH

Policija uhitila sedmoricu krijumčara ljudi,

Svi su kazneno prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku.

U razdoblju od 12. do 15. travnja u šest odvojenih slučajeva na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana, javili su nam iz policije.
 
- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom muškaraca, državljanima Ukrajine, Iraka, Turske, Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj, Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske - navode u priopćenju.

Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim i kombi vozilima (nacionalnih oznaka Njemačke, Švedske, Norveške te Bosne i Hercegovine), na području Slunja, Karlovca, Bosiljeva, Cetingrada i Tounja te su pritom prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku, budući je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Izdvojeno


Reci što misliš!