AKTUALNO / VIJESTI

VELIKI PROJEKT

Pretovarne stanice u Ogulinu i Otočcu za budući CGO kod Karlovca spremne za rad, Marija Tufeković: Sve ide po planu izgradnje

Pretovarne stanice u Ogulinu i Otočcu za budući CGO kod Karlovca spremne za rad,  Marija Tufeković: Sve ide po planu izgradnje
foto Kodos/Pixsell

U tijeku 2024. godine očekuje se završetak izgradnje preostale dvije pretovarne stanice, Pretovarne stanice Slunj i Pretovarne stanice Karlovac.

Iz tvrtke Kodos koja gradi regionalni Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj gori kod Karlovca, javljaju da su nakon provedenih tehničkih pregleda izdane uporabne dozvole za pretovarne stanice u Ogulinu i Otočcu.

- Uporabna dozvola za Pretovarnu stanicu Ogulin izdana je 12. travnja 2024., a za Pretovarnu stanicu Podum 15. travnja 2024. te je time uspješno dovršen dio projekta koji se odnosio na izgradnju infrastrukture na ove dvije lokacije. S početkom rada Centra za gospodarenje otpadom Babina gora, koji se očekuje sredinom 2026. godine, prikupljeni miješani komunalni otpad će se preko pretovarnih stanica dopremati u CGO Babina gora na obradu, kažu nam u Kodosu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pretovarna stanica Ogulin, dodaju, pokrivat će područje Grada Ogulina i općine Josipdol, Plaški i Tounj u Karlovačkoj županiji, a Pretovarna stanica Podum područje Grada Otočca i općine Brinje, Plitvička Jezera i Vrhovine u sjevernom dijelu Ličko-senjske županije.

- Pretovarne stanice Ogulin i Podum izuzetno su važan dio budućeg sustava gospodarenja otpadom. U budućnosti će se miješani komunalni otpad preko pretovarnih stanica Ogulin i Podum dopremati na obradu u CGO Babina gora, a to će omogućiti zatvaranje sadašnjih odlagališta otpada i njihovu sanaciju. Dovršetkom izgradnje ovih dviju pretovarnih stanica jasno smo pokazali da projektne aktivnosti teku u skladu s planom izgradnje, kazala je direktorica Marija Tufeković.

Kako dodaje, u tijeku 2024. godine očekuje se završetak izgradnje preostale dvije pretovarne stanice, Pretovarne stanice Slunj i Pretovarne stanice Karlovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!