AKTUALNO / VIJESTI

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Kako se u Karlovcu građani u javnom prijevozu voze za euro a u ostatku Županije duplo skuplje? Golubić: Rokovi prošli vi još radite dokumentaciju

Kako se u Karlovcu građani u javnom prijevozu voze za euro a u ostatku Županije duplo skuplje? Golubić: Rokovi prošli vi još radite dokumentaciju
foto ilustracija

Zašto Županija nije napravila to što i Grad Karlovac, osigurala sredstva i uslugu na korist naših građana, pitao je Golubić.

Zašto Karlovačka županija nema Studiju izvodljivosti linijskog prijevoza putnika i zašto se na području Grada Karlovca vozi za jedan euro, a čim se prijeđe administrativna granica Grada, prijevoz poskupljuje za duplo?

Ovo je, naime, zanimalo vijećnika Dubravka Golubića iz redova Možemo! koji je na današnjoj sjednici Županijske skupštine pitao što se i je li se nešto radi po tom pitanju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prijevoz i mrežu linija za obavljanje županijskog linijskog prijevoza, određuje upravno tijelo Županije. Zašto Županija nije napravila to što i Grad Karlovac, osigurala sredstva i uslugu na korist naših građana, pitao je Golubić. Iako je pitanje uputio županici, odgovorila mu je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Branka Šeketa Karlović.

- Izrazili smo analizu stanja u siječnju je zaključen ugovor o izradi Studije izvodljivosti optimalnog modela za uslugu i taj je dokument u izradi. Nakon toga ćemo postupiti prema predloženom modelu, rekla je pročelnica. 

Ovaj odgovor, međutim, nije zadovoljio vijećnika Golubića koji je replicirao rekavši da je pročelnica rekla da je dokumentacija u izradi,a prvi rok za sklapanje ugovora bio je 30. studeni 2021.

- To je produženo za razdoblju od 2022. godine, a vi još radite dokumentaciju. Propustili ste povući 20 milijuna kuna za prijevoz naših građana, rekao je Golubić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!