AKTUALNO / VIJESTI

1. MAJ

Prvosvibanjska biciklijada ove godine kreće s Korza - ruta duga 17 km završava na ŠRC Korana uz grah i zabavni program

Prvosvibanjska biciklijada ove godine kreće s Korza - ruta duga 17 km završava na ŠRC Korana  uz grah i zabavni program

Nakon što je Grad Karlovac prošle godine organizirao Prvosvibanjsku biciklijadu i poslije trogodišnje stanke nastavio tri desetljeća dugu tradiciju, biciklijada, bez obzira na vremenske prilike, Karlovčane očekuje i ovog Međunarodnog praznika rada, s rutom dugom 17 kilometara te zabavnim programom, nagradnim igrama i besplatnim grahom na cilju, ŠRC-u Korana.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je gradonačelnik Damir Mandić kazao da je ovogodišnja ruta zanimljiva za grupno bicikliranje, te da nas idućih godina, nakon što završe brojni radovi, očekuju trase i po drugim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Podsjetio je kako je

28. Prvosvibanjska biciklijada će krenuti s Korza, od 8 sati okupljanje je kod fontane, a nakon podjele majica, programskih letaka i kupona za sudjelovanje u nagradnoj igri, startat će u 10 sati. Vozit će se trasom dugom 19 kilometara: Korzo - Dubovac - Borlin - Donja Jelsa - Brodarci - Hrnetić -Donja Jelsa - Borlin - Dubovac  - Novi Centar - Grabrik - Rakovac - ŠRC Korana.

U pratnji biciklista bit će policija, a na začelju kolone, zatreba li kome zbog kvara bicikla, vozilo „metla“, biciklijada nije natjecateljskog duha i na njoj mogu sudjelovati svi, ali djeca mlađa od 16 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Po dolasku na cilj, na ŠRC-u Korana, slijedi podjela graha i pića, zabavni program, nagradne igre. PU karlovačka predstavit će kampanju „Postani policajac/policajka“ i postupak registracije bicikala, prezentirati opremu, „presretač“, motocikl, uređaje za mjerenje brzine kretanja vozila i za alkotestiranje, odgovarat će na pitanja građana iz zakonskih propisa po kojima postupaju, a bit će izvedena tematska pokazna vježba tehnika samoobrane Interventne policije, najavila je Daniela Peris, te otkrila da najsretnije u nagradnoj igri očekuju dva puna pansiona za četiri osobe u Hostelu Karlovac u Selcu, te nagrade Karlovačke banke, Karlovačkog i Aquatike.

Aquatika je zadužena i za zabavne sadržaje na ŠRC-u i desnoj obali Korane, ne samo nakon dolaska biciklijade, koji se očekuje oko 11 sati, već i poslije toga.

- Pozivamo obitelji da dođu i uživaju u događanjima koja smo pripremili ispod Aquatike, na livadi, bit će organizirane brojne zabavne aktivnosti, društvene igre za djecu i roditelje i rekreacija, pozvala je ravnateljica  Margarita Maruškić Kulaš.

Izdvojeno


Reci što misliš!