AKTUALNO / VIJESTI

Prilika

Do subote akcija MUP-a, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila! Besplatno provjerite tehničku ispravnost motocikala i mopeda

Do subote akcija MUP-a, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila! Besplatno provjerite tehničku ispravnost motocikala i mopeda
foto ilustracija - arhiva KAportala

"Neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis", napominje policija

Do subote se u sklopu preventivno-sigurnosne akcije Ministarstva unutarnjih poslova "Dani tehničke ispravnosti motocikala", koja se odvija u suradnji s Centrom za vozila i Hrvatskim autoklubom te pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u 38 stanica za tehnički pregled vrše besplatni tehnički pregledi motocikala radi poticanja vozača da preventivno kontroliraju ispravnost svojih vozila ne bi li sigurno sudjelovali u prometu.

"Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se tehničko stanje vozila ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije", objašnjavaju iz policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napominje se da "besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja za održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provedbe tehničkog pregleda i registracije".

"U sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis", dodaje policija.

Ističe se da su vozači motocikala i mopeda te ostalih vozila L kategorije "posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu", a da se "dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama".

Izdvojeno


Reci što misliš!